stitcherLogoCreated with Sketch.
Get Premium Download App
Listen
Discover
Premium
Shows
Likes

Listen Now

Discover Premium Shows Likes

Wijncast

25 Episodes

30 minutes | 4 months ago
BK Sommelier - Kris Lismont- Tom Ieven - Aurélie Charels - Yanick Dehandschutter
Wie wordt de beste sommelier van België 2020? Welke skills zijn er nodig? En wat levert zo'n titel op?De zenuwen van de 19 kanshebbers staan nog altijd strak gespannen. Pas op 18 oktober op het podium weten drie van hen dat ze de finale mogen spelen. Om de koorts te meten trok ik afgelopen week al naar de halve finales van het BK in de stadsbrouwerij van De Koninck in Antwerpen. Wat maakt iemand tot een goed sommelier? Waarom is een wedstrijd nodig? Ik vroeg het aan drie oud-winnaars en leden van de Belgische Sommeliersgilde, voorzitter Kris Lismont van Mondevino, Yanick Dehandschutter van Sir Kwinten* (laureaat 2014) en Tom Ieven van het Hof van Cleve *** (laureaat 2018).Ik kon ook één van de 19 deelnemers strikken tussen de proeven door. Aurélie Charels werkt in Sir Kwinten als sommelier en is één van de weinig vrouwelijke kandidates. Tot haar grote spijt. Waarom? luisteren!Voor foto's en meer afleveringen check www.wijncast.com
49 minutes | 5 months ago
Wijnfaktorij - Patrick Nijs
In het hartje van Antwerpen wordt wijn gemaakt. Zoek niet naar druivenranken rond de Onze-Lieve-Vrouwetoren. Maak kennis met de Wijnfaktorij, een urban winery.In een winkeletalage tussen de inoxen cuves en houten vaten amuseert Patrick Nijs zich met druiven die hij zelf verbouwt. Niet in 't stad maar op de parking van de Maasvallei, het Hageland en Kontich. "Ik vind het handiger om hier in de stad wijn te maken dicht bij de consument", zegt Patrick, de gedreven bezieler van Wijnfaktorij.Hoe werkt dat zo'n urban winery? Waarom heten Patricks wijnen Chansaar en Kontreir? Wat is een hybride druivenras? Wat zijn acolon, dornfelder en cabernet dorsa? En wat met de toekomst van de Belgische wijn? Eigenlijk krijg je twee podcasts voor de prijs van één. Want over dat laatste kan een Limburger in Antwerpen die wijn maakt van druiven uit gans Vlaanderen, héél veel vertellen. Oren spitsen, snel luisteren en reageren!Meer afleveringen en een impressie van mijn bezoek aan de Wijnfaktorij vind je op www.wijncast.com
39 minutes | 6 months ago
Tenuta Quvestra - Johan Bode
Waar ligt de Oltrepò Pavese? Zelfs doorgewinterde wijndrinkers zullen bij die vraag de wenkbrauwen fronsen. Nochtans is het een immense wijnstreek van 13.500 hectare in het zuidwesten van Lombardije, zowat een goed uur rijden van Milaan. Je kan spieken op het kaartje onderaan de pagina. Ze noemen de Oltrepò Pavese ook wel eens het Toscane van Noord-Italië. Een treffende vergelijking want de wijnranken met voornamelijk Pinot Nero domineren het glooiende landschap. Op één van die heuvels in Santa Maria della Versa sprak ik af met Nederlander Johan Bode. Hij bezit er samen met twee andere Italiaanse families de Tenuta Quvestra. Johan gaf me een geanimeerde rondleiding. Ik leerde er alles over de mousserende Metodo Classico DOCG, een spumante Blanc de Noirs van Pinot Nero die champagne naar de kroon steekt. Ik proefde ook Riesling, Croatina, Chardonnay en kwam meer te weten over de lokale rode frizzante genaamd Bonarda. Geniet van deze wijncast op locatie, mét mondmasker. Foto's en meer info vind je op www.wijncast.com of @wijncast op Instagram, Twitter en Facebook.
34 minutes | 8 months ago
#SlokDown - Boechout, Bordeaux en Boeken
Na een kleine pauze is er opnieuw een aflevering van Wijncast! We proeven Belgische wijn uit Boechout van Oud Conynsbergh, Bordeaux en primeur van 2019 en geven wijnboekentips! Triple B quality!Een aflevering vol torenvalken, schelpen in de bodem, boeken op het toilet en degoutante spuwemmers!Meer details en foto's? www.wijncast.com
27 minutes | 10 months ago
#SlokDown - Ketters en terreur in de Languedoc
Klaar voor katharen, wijnterroristen en Napoleon? Welkom in de Languedoc...Met 235.000 hectaren aan wijngaarden is de Languedoc in het zuiden van Frankrijk de grootste wijnstreek ter wereld. Je kan het eigenlijk beschouwen als een wijnland op zichzelf. Wijnboeren en consumenten profiteren er van een ongeziene vrijheid (aan regels) en blijheid (in de fles).Langs het Canal du Midi laveren we tussen bulkwijn en kwaliteitsvolle AOC's. We maken een excursie naar Algerije voor de Carignan. Na het dieprode bloedvergieten van de ketterse katharen komen we via de Cevennen tot een knallende finale. Helaas letterlijk...de wijnterroristen van de CRAV staan paraat met bommen en bivakmutsen.Meer weten? www.wijncast.comFlesinfo: Mas des Cabres, La Draille, AOC Sommières Languedoc, 2018. 45% Grenache, 20% Syrah en 35% Mourvèdre. Te verkrijgen bij JJ Wijnen in Berchem bij de onnavolgbare Jean² Pottiez.
35 minutes | a year ago
#SlokDown - Bloed, boomknuffelaars en de donkerste wijn ter wereld
In deze nieuwe #SlokDown neem ik je mee naar Umbrië. Het onderschatte groene wijnhart van Italië. Ontdek de donkere Montefalco Sagrantino en de witte boomknuffelaar Trebbiano Spoletino. Voldemort komt langs voor de lunch, Fransiscus laat zijn vogels zien en ook blonde godin Gwyneth Paltrow krijgt een cameo. Tot slot passeert de Carthaagse generaal Hannibal voor een bloederige afdronk langs het Trasimeense Meer. Ik heb voor deze aflevering vier Umbrische flessen uit mijn kelder geselecteerd. Je ziet ze op www.wijncast.com. Drie van de vier komen rechtstreeks uit Italië. Eentje haalde ik bij Umbria in Geel. Een fijne wijnwinkel -online geopend in coronatijden- waar je enkel Umbrische kwaliteitswijn vindt. Niet aarzelen dus!Laat me weten wat je ervan vindt @wijncast op alle social media.Nog een laatste tip: meer Umbrië hoor je in een vorige aflevering van Wijncast met Rudi Vranckx.
22 minutes | a year ago
#SlokDown USA Witte Huiswijn
Tijd voor America First en All The President's Wines....In deze nieuwe #SlokDown neem ik je mee over de Atlantische oceaan. We duiken in een roze cadillac en rijden naar de kelders van The West Wing om te gorgelen met een dronken generaal. Carter, Nixon, LBJ, Jefferson, Washington en Donald Trump passeren de presidentiële revue. De heren hebben niet alleen iets met macht maar ook met wijn. We verwerken nog een Madeira of drie na de lunch om decennia van mislukte wijnexperimenten in Virginia door te spoelen. En wat betekent "1787 Th.J."?Je ontdekt het in deze nieuwe aflevering waarin zelfs het ultieme Parisoordeel aan bod komt. Daarover nog een kleine rechtzetting: The Judgement of Paris vond plaats in 1976 en niet in 1978 zoals ik vertel. Mea Culpa!Tips, suggesties, commentaar? Eén adres: @wijncast op alle social media.Flesinfo: Born to Run, Cabernet Sauvignon 2017, Bieler Wines te koop bij ad Bibendum.
19 minutes | a year ago
#SlokDown - Brangelina & the Nutty Professor
#SlokDown komt onder stoom met een nieuwe aflevering in tijden van #Corona en lockdown. We vertrekken bij de cinsault: een steenezel die eigenlijk een werkpaard is. De scheiding van Brad Pitt en Angelina Jolie spoelen we door met een heerlijke rosé. En passant lachen we met een Vlaamse politicus. En tot slot ronden we Kaap de Goede Hoop met de Franse Hugenoten om via een nutty professor onder een parasol van druiven terecht te komen. Kan je nog volgen? Geen probleem. Relax en gun jezelf wat dik verdiende me-time met deze nieuwe aflevering van de #SlokDwn van Wijncast. Volume op 11. Glazen vol. Gezondheid! Wat vind je van Wijncast? Laat een recensie achter hier in je podcastapp of @wijncast op Instagram, Facebook en Twitter.
12 minutes | a year ago
#SlokDown - Aglianico
Hey liefhebbers van een goed glas wijn én een goed verhaal! Door de 'lockdown' in België -oké officieel heet het niet zo- kan ik niemand meer fysiek interviewen voor Wijncast. Jammer...want wie heeft er geen zin in fijne wijnverhalen? Daarom lanceer ik #SlokDown. Micro-podcasts met mezelf aan het woord. Ik vertel wijnanekdotes, verhalen over druiven, streken, figuren, flessen en ga zo maar door. Ik beloof mijn best te doen om zo vaak mogelijk iets te posten. Maar het werk- en gezinsleven bestaan natuurlijk ook nog. Niets belet je trouwens om ook alle andere afleveringen van Wijncast te ontdekken! De eerste #SlokDown is dus een feit. Hij gaat over de ongekroonde koning van Zuid-Italië: de Aglianico! Een heerlijke druif vol heerlijke verhalen. Je kan de aflevering hierboven streamen of rustig beluisteren via Spotify of je favoriete podcast-app.Laat me zeker weten wat je ervan vindt en wat je nog wil horen! Volg @wijncast op Instagram, Twitter en Facebook.En bovenal: gezondheid!
29 minutes | a year ago
Aflevering 23 - Champagne - Kristel Balcaen
Een gelukkig en sprankelend 2020 gewenst! En hoe kan Wijncast het nieuwe jaar beter inzetten dan met knallende champagnekurken. Of mag dat niet volgens de regels van de kunst? Wanneer mag een mousserende wijn zich eigenlijk champagne noemen? En zijn de Franse luxebubbels het prijsverschil met cava of prosecco waard?Veel vragen en nog meer spetterende antwoorden krijg je in deze nieuwe aflevering met Kristel Balcaen. Zij is de 'Champagne Ambassadeur' voor België en weet letterlijk àlles over de goudgele bruisende godendrank. Of het nu gaat over de druiven, het terroir of de druk in de champagnefles die je kan vergelijken met een vrachtwagenband. De kennis bruist naar boven in deze drieëntwintigste episode van je favoriete wijnpodcast.Al een kleine tip van de sluier: wat is ideale foodpairing bij een fles champagne? Frietjes van de frituur met mayonaise! Als je Kristel erover bezig hoort loopt het water je in de mond. Luisteren is de boodschap. Volg je @wijncast al op Instagram, Twitter en Facebook? Een paar klikken en je mag het eerste goede voornemen van 2020 al afvinken. Meer afleveringen en wijn vind je natuurlijk op wijncast.com Santé!
26 minutes | a year ago
Aflevering 22 - Calogero licata
We schrijven 1979. Terwijl de Lage Landen zich vanuit hun oranje-bruine salons vergapen aan Abba's olifantenpijpen in AVRO's TopPop, begint één enkele Italo-Belg aan een weergaloze wijnmissie. Fabrieksarbeider en semi-professioneel voetballer Calogero Licata start met het importeren van Italiaanse wijn. Geen zure Chianti in rieten mandjes. Calogero kiest kwaliteit uit Piemonte en Toscane, zoals Avignonesi. Een gewaagde keuze in een tijd waar 99 procent van alle wijn in Belgische restaurants, winkels of hotels uit Frankrijk kwam.40 jaar later is Licata Vini dé referentie voor Italiaanse kwaliteitswijnen. Hoe is het Calogero gelukt om de Lage Landen te overtuigen van zijn Italiaanse klasse? Je ontdekt het in deze nieuwe aflevering van Wijncast. Eentje die atypisch begint met oude foto's en brieven uit de Tweede Wereldoorlog. Herinneringen van Calogero aan zijn vader Salvatore. Hij vertelt een onwaarschijnlijk levensverhaal dat ons brengt van Sicilië naar Mussolini's Noord-Afrika over India tot in de Borinage. Op zijn zeventigste lijkt Calogero zijn familie en haar geschiedenis meer dan ooit te koesteren. Daarom draag ik deze aflevering dan ook graag op aan Calogero Licata's vrouw Marie-Rose die afgelopen zomer overleden is.Meer details op www.wijncast.com of @wijncast op facebook, instagram en twitter.
24 minutes | a year ago
Aflevering 21 - Carrefour - Benoît Couderé
Van een driesterrenrestaurant naar de supermarkt. Dat is kort samengevat het wijnparcours van Benoit Couderé. De West-Vlaming beheerde de kelder van De Karmeliet ***  in Brugge en kroonde zich in 2016 tot Beste Sommelier van België. Sinds een aantal jaar leent hij zijn neus en smaakpapillen aan een van de grootste supermarktketens van het land: Carrefour. "Of ik vroeger supermarktwijn dronk? Als een kennis een fles meenam naar een barbecue wel", lacht Couderé. "Maar sinds mijn overstap naar Carrefour is er een wereld voor me opengegaan."Benoit had ook Belgisch wijnnieuws bij. "Ik kan Wijncast in primeur vertellen dat we voor meerdere jaren een intensieve samenwerking aangaan met twee Belgische wijndomeinen. Daar ben ik enorm fier op. Het gaat in de eerste plaats om Jerom Winery uit Haspengouw. Samen met hen lanceren we in wit een 100% Chardonnay en in rood een Acolon. Langs Franstalige kant is onze partner het Naamse Ry d'Argent. De rode wijn van dat domein wordt ook een Acolon maar aangevuld met een kleine hoeveelheid Cabernet Jura. De witte Waalse wijn is dan weer een assemblage van Pinot Gris en Pinot Blanc. Allemaal vanaf eind november te ontdekken in de rekken bij Carrefour."Laat weten wat je van deze aflevering vindt @wijncast op twitter, facebook en instagram.
33 minutes | 2 years ago
Aflevering 20 - Italië: laars vol wijnverhalen - Joost Houtman
'Se non dovessi tornare, sappiate che non sono mai partito' De spreuk op de terrasmuur van Joost Houtman verraadt dat hier een italofiel woont. Eén die graag wegdroomt bij het ruwe Sicilië en het beschaafde Piemonte, liefst van al met een goed glas wijn erbij. Samen met Philip Roose schreef Houtman 'Bella Figura. Waarom de Italianen zo Italiaans zijn.' Een heerlijk boek vol sappige verhalen met meer dan één wijnanekdote. In deze aflevering neemt Joost ons mee langs wijngaarden vol vermoorde wielrenners, koninklijke minnaressen en gigantische piemels uit de oudheid. Geniet van deze nieuwe wijncast en onthou de woorden van poëet Giorgio Caproni: 'Mocht ik niet terugkeren, weet dan dat ik nooit vertrokken ben.' 
24 minutes | 2 years ago
Aflevering 19 - Bairrada Portugal - William Wouters
"Tien violen die samenspelen zijn veel interessanter dan een eenzame violist." William Wouters en zijn vrouw Filipa Pato maken bewust geen single vineyard wijn van hun geliefde Baga-druif. Van tientallen versnipperde kleine percelen blenden ze Baga met biodynamische brio. Puntengoeroe Robert Parker gaf hun rode topcuvée Nossa een score van 96+. Geen enkele Portugese wijn scoorde ooit hoger. "Wist je dat de eerste wijn die de Portugezen naar de Braziliaanse kolonies brachten van hier kwam? Niet uit Porto of Madeira wel uit Bairrada!" Antwerpen staat voor Wouters nog net een trapje hoger maar de liefde voor zijn Portugese thuis komt aardig in de buurt. "Filipa's vader noemen ze hier Mister Baga. Terwijl iedereen zijn oude stokken uittrok en verving door Franse druivensoorten bleef hij trouw aan de bagadruif." Na het beluisteren van deze wijncast mag schoonpa vrezen voor die geuzennaam. Zeker wanneer je hoort dat William even fanatiek ratelt over witte Bigal en bonenvretende slakken. Veel luistergenot!Wil je na deze wijncast nog meer weten over de wijnen van William? Neem dan zeker een kijkje op de site van Pato-Wouters of bestel een heerlijke fles via The Portugal Collection. Luister zeker ook naar aflevering 17 van wijncast waarin William alles vertelt over het WK voor sommeliers. 
22 minutes | 2 years ago
Aflevering 18 - Oxfam Fair Trade - Wim Melis
Wie heeft ze nog nooit gedronken? De fairtradewijnen van Oxfam. Onlosmakelijk verbonden met recepties, feestjes of een heerlijke chili con carne. Maar wat maakt een wijn fair trade? Hoe helpt onze aankoop de boeren in het zuiden? En wat krijg je in je glas?Ik vroeg het allemaal aan Wim Melis, wijnaankoper voor Oxfam. Wim reist zelf naar Chili, Argentinië en Zuid-Afrika op zoek naar de beste wijnen om te verkopen in de vele wereldwinkels. Ontdek een aflevering over bosbranden, waterputten, kindercrèches en de vergeten druif país. De wijnen uit deze aflevering kan je zelf kopen bij de Oxfam wereldwinkels. Maak hier kennis met het volledige fairtrade-wijnassortiment.Meer afleveringen en details op wijncast.com en blijf op de hoogte via @wijncast op Instagram, Twitter en Facebook.
28 minutes | 2 years ago
Aflevering 17 - WK Sommelier - William Wouters
Kilometers omrijden voor de beste pistolets en een klagende veganistische priester. Wat heeft dat te maken met het WK voor sommeliers? Alles als je William Wouters mag geloven. Deze joviale Antwerpse wereldburger haalde "Best Sommelier of The World" naar de Scheldestad ten koste van Bordeaux ."We hebben het verkocht als het eerste stedelijke WK waar de gasten geen enkele wijngaard gaan bezoeken," grapt Wouters. Mét succes want 66 sommeliers strijden vanaf 10 maart in Antwerpen voor de hoogste eer in wijnland. En de kater in Bordeaux? "Die is doorgespoeld. De Fransen komen en masse met de TGV naar de finale."Die spannende slotdag kan je ook zelf bijwonen op vrijdag 15 maart in de Koningin Elisabethzaal in Antwerpen. "Daar zie je topsport én entertainment," zegt William die ooit zelf aan het WK deelnam. Al was dat naar eigen zeggen "toen de leeuwen nog konden zingen."  Wijncast gaat ook even vreemd (met toestemming van onze wijneega). Belgische bieren spelen namelijk een glansrol  op het WK en dus ook in deze aflevering. Ontdek snel de hachelijke proeven die de sommeliers moeten doorstaan om wereldkampioen te worden. William is als wijnmaker in Portugal, organisator van het WK en vice-voorzitter van de Association de la Sommellerie Internationale de ideale gids. En bovenal een sappige Sinjoor....de "parking" is gewaarschuwd.Details op www.wijncast.com 
21 minutes | 2 years ago
Aflevering 16 - Kaas & Wijn - Stefaan Camerlinck
Niets zo gezellig als de jaarlijkse kaas-en-wijnavond van de jeugdbeweging. Voor een prikje aanschuiven bij het buffet met herkenbare kazen en iets lekker rood of wit. Maar die sympathie ebt snel weg als de magie tussen bord en glas ontbreekt. Of wat met die dure fles die op je diner geen spaander heel laat van het kaasaroma.  Niet elke wijn past bij elke kaas. Hoog tijd voor een wijncast met do's-and-don'ts .De man die ons daarbij kan helpen is Stefaan Camerlinck. In 2005 en 2006 was hij als prille twintiger de beste en eerste sommelier van België. Na een carrière in de kelders en gelagzalen van verschillende restaurants sloeg Stefaan samen met zijn vrouw Sally -een kaasmeester- een andere weg in. Sinds een paar jaar amuseren de twee zich full time in hun eigen zaak 'Kaas en Wijn Stefaan' in Kruibeke. Je hoeft geen genie te zijn om te raden wat je daar kan kopen.Of het nu gaat over Crottin en Chenin Blanc of Pinot Noir bij Comté: zet je schrap voor een smeuïge wijncast waarvan je het water van in de mond krijgt! Meer afleveringen via je podcast-app of op www.wijncast.com
31 minutes | 2 years ago
Aflevering 15 - Natuurwijn - Wouter De Bakker (Terrovin)
Wat is wijn? Gegist druivensap. Zo eenvoudig kan het zijn in de wereld van de natuurwijnen. Een niche in wijnland die vindt dat je de natuur zijn gang moet laten gaan zoals 8000 jaar geleden. Geen sulfieten, geen extra gisten, geen zware houtrijping. Wie zijn de rabiate aanhangers van deze 'straight edge'-wijnfilosofie? Wat is er mis met 'normale wijn'? En ruikt natuurwijnen niet naar de stal of azijn?Dat zijn harde beweringen maar bij het woord natuurwijn komen de scherpste meningen naar boven. Klassieke wijnmakers zetten de hakken in het zand "is mijn wijn dan niet natuurlijk?" Handelaars vloeken "wijnen zonder sulfieten komen kapot uit het transport". En sommeliers fronsen "ze zijn heel herkenbaar maar smaken allemaal hetzelfde". Het helpt natuurlijk niet dat er geen échte definitie is van natuurwijn. Maar hebben de criticasters gelijk? (meer onder de foto)Wouter De Bakker van Terrovin lacht bij de zoveelste schampere opmerking. "Ik drink geen conventionele wijn meer," zegt de voormalige Eerste Sommelier van België. Zijn ogen fonkelen als hij spreekt over de wilde gezonde micro-wijngaarden waar de druiven groeien voor zijn passie: natuurwijn. Champagne, Chianto Classico of Bourgogne: ze blinken allemaal in natuurlijke vorm in de rekken van Terrovin. Wouter levert ze ook aan de bekendste restaurants van het land. Wat op zijn minst doet vermoeden dat dat er tussen zwart en wit een genuanceerde natuurwijnwereld ligt. Wouter neemt wijncast mee van de wijngaard over de kelder tot in het glas. Wat is natuurwijn? Je ontdekt het op wijncast.com en koopt het via www.terrovin.be.
19 minutes | 2 years ago
Aflevering 14 - Australië & Nieuw-Zeeland
'Een Australische fles heeft een kleinere ecologische voetafdruk dan een uit de Elzas' Eind jaren '90 in Londen wordt Johan Monard verliefd op een Chardonnay van Leeuwin Estate. Na één slok weet hij: deze Australische parel moet ik binnenhalen bij ad Bibendum. Na een beleefde njet van het wijnhuis per fax reist hij dan maar zelf naar het ruige westen van Australië, naar Margaret River. Een koel surfparadijs Down Under op maar liefst 3000 kilometer van de zwoele Barossa Valley. "We zouden beter over de regio's spreken en niet over Australische wijn als eenheidsworst," vindt Johan. Leeuwin Estate wordt binnengehaald en twintig jaar later heeft ad Bibendum een Australische portefeuille uniek in de Benelux. En daar blijft het niet bij (meer onder de foto's).In dezelfde periode trekt Johan Monard naar het koelere Nieuw-Zeeland. 'Mijn boekhouder werd gek want ik maakte zo'n dure reis voor amper 40 flessen.' Maar het persoonlijke contact met de wijnbouwers van de wereldvermaarde Sauvignon Blanc werpt vandaag nog steeds zijn vruchten af. Ad Bibendum is zeker van zijn lot van de gegeerde topwijnen uit Marlborough. 'Nu is heel die streek aangeplant met Sauvignon Blanc en Pinot Noir,' zegt Johan. 'Maar toen ik er twintig jaar geleden kwam had je slechts een paar kleine wijnhuizen.'  Geniet van deze wijncast over de andere kant van de wijnwereldbol en kom eindelijk te weten hoe dat zit met die ecologische voetafdruk bovenaan dit artikel. Nog een laatste tip: Johan Monard vertelt ook honderduit over Chileense wijn in deze vorige aflevering van wijncast.
25 minutes | 2 years ago
Aflevering 13 - Sybille Troubleyn - WineWise
Kriebelt het om een opleiding over wijn te volgen? Dan is deze aflevering van wijncast iets voor jou. Maak kennis met Sybille Troubleyn. De Wine Lady of The Year 2017 ziet elk jaar honderden wijncursisten passeren voor haar geoefende neus bij WineWise. Het opleidingscentrum waar ze met haar partner Piet de internationaal gestandaardiseerde WSET-trainingen aanbiedt. En er moet Sybille iets van het hart. Vrouwen bij de vleet in de eerste modules. Maar op de hogere niveaus haken ze af. "Typisch Vlaams want in Nederland zie ik dat helemaal niet in mijn lessen," zucht ze. "De Belgische wijnwereld is een echt mannenbastion." Hoe dat komt? Een gebrek aan ambitie volgens Sybille. Iets wat je haar moeilijk kan verwijten. Sinds ze ervan proefde als adolescent op hotelschool Spermalie is ze gebeten door wijn. En dat hoor je.Ik sprak Sybille Troubleyn in het hoofdkwartier van WineWise, in een statig Antwerps herenhuis. Kunstzinnig geprangd tussen het beeldige Middelheimpark en de enige parel van Le Corbusier in ons land. Ontdek een wijncast met een gedreven Wine Lady die sprankelt over bubbels en de betere Beaujolais. Nog een leuk weetje: Kathleen Van den Berghe die je kent van een vorige wijncast is één van de alumni van WineWise.
COMPANY
About us Careers Stitcher Blog Help
AFFILIATES
Partner Portal Advertisers Podswag
Privacy Policy Terms of Service Do Not Sell My Personal Information
© Stitcher 2020