60 minutes | Jun 6, 2019

Vincent 'Jiggy Djé' Patty (Noahs Ark en Top Notch) - van rapper tot CEO van de Nederlandse hiphop

In de 10e en voorlopig laatste aflevering van Vallen & Opstaan is Vincent Reinders herenigd met zijn radio co-host Vincent Patty (ook wel bekend als Jiggy Djé). Patty verdiende in het begin van 2000 zijn strepen als rapper in de rapgroep D.A.C. waar ook Diggy Dex en Wudstik onderdeel van uitmaakten. In 2005 richtte Patty het hiphoplabel Noah’s Ark op om zijn gelijknamige solo debuutalbum uit te brengen. Inmiddels is Noah’s Ark met artiesten als Jonna Fraser, Bizzey & Diggy Dex uitgegroeid tot een van de grootste labels van de Benelux.

Daarnaast nog werd in januari van dit jaar aangekondigd dat Vincent ook algemeen directeur van Top Notch zou worden, de grote concurrent! Vincent Patty staat aan het hoofd van een hiphopimperium dat 25% van het marktaandeel in de Benelux opeist.

Vincent R. en Vincent P. hebben het in deze aflevering over hoe hij met D.A.C. het hele land door reisde om hun cd’s aan de man te brengen en hoe hij een periode Nederland achter zich liet met de gedachte om niet meer terug te keren. En hoe hij uiteindelijk de Koning van zijn troon stootte...

Vallen en opstaan is dé nieuwe podcast voor ondernemers en door ondernemers. Elke week spreekt host Vincent Reinders - zijn bedrijf 22tracks werd in 2011 ‘Startup van het Jaar’ en sloot 6 jaar later de deuren - met ondernemers van bekende en minder bekende bedrijven. Over hun ochtendrituelen, hoop en angst, succes en falen, vallen en weer opstaan.

Vallen en opstaan is een podcast van KPN en Dag en Nacht Media en is te beluisteren via Spotify, iTunes en www.kpn.com/vallenenopstaan. Het audiodesign is van Studio Kloaq, het coverdesign door Dominique van Rhee.

Wil je ons mailen? Dat kan naar vallenenopstaan@kpn.com!


Play
Like
Play Next
Mark
Played
Share