49 minutes | Apr 2, 2019

Boris Veldhuijzen van Zanten - The Next Web en minder geslaagde ondernemingen

In de allereerste aflevering van Vallen en Opstaan schuift Boris Velthuijzen van Zanten aan in de Vallen en Opstaan studio. Boris is oprichter en CEO van The Next Web. Hij vertelt open en eerlijk over zijn succes en falen, zijn onzekerheden, en hoe het is om je ouders te bellen om te vertellen dat je miljonair bent geworden. En op het laatst zit een flinke verrassing...

Iets meer info over Boris:

In de begindagen van het Internet had Boris wisselend succes met creatieve ondernemingen zoals bijvoorbeeld The Photodeliverypage (een pagina waar mensen verzoekjes konden doen voor foto’s die Boris vervolgens photoshopte) en V3 (een redirect pagina waar mensen gratis hun eigen website konden maken). Die laatste verkocht Boris aan het einde van de vorige eeuw voor een miljoenenbedrag.

Maar de rijkdom was niet van lange duur. Toen Boris In 2008 een nieuwe startup wilde promoten op een tech-conferentie bleek het deelnemen aan zo’n conferentie ontzettend duur. Hij besloot samen met zijn kompaan Patrick de Laive om dan zelf maar zo'n event te organiseren. The Next Web Conference was geboren. Inmiddels is The Next Web uitgegroeid tot een van ’s werelds grootste techblogs en naast de blog en de conferentie hebben zij het imperium verder uitgebreid met de 'tech hub', een grote werkplek voor veelbelovende start-ups. 

Iets meer info over de podcast:

Vallen en Opstaan is een podcast van KPN en Dag en Nacht Media. De host is Vincent Reinders en de podcast wordt geproduceerd door Twan Mensink en Anne Janssens. Kijk voor meer info en content op www.kpn.com/vallenenopstaan.

Wil je weten wat KPN voor jou als ondernemer kan betekenen? Kijk dan ook eens op www.kpn.com/zakelijk!

Play
Like
Play Next
Mark
Played
Share