51 minutes | Jun 9th 2020

Onze blinde vlek voor racisme

Aan het eind van deze podcastaflevering zitten Dwight en Mariëtte beiden met tranen in hun ogen. Tot hun eigen verbazing. Mariëtte interviewt Dwight Gefferie (Content Creator bij De Upstarter en co-host van de Make Love Work podcast). En vraagt wat er door hem heen gaat, sinds hij vorige week op de Dam heeft geprotesteerd, met 5000 anderen, voor 'Black Lives Matter'. 

Dwight neemt je mee zijn wereld in. En vertelt vanuit een non-polair standpunt hoe hij de blinde vlek voor racisme ervaart. Hij praat niet over goed of fout, over daders of slachtoffers. Hij praat vanuit zijn hart. Zijn verhaal raakt iedereen die zich vrij wil voelen om zichzelf te zijn. Zonder zich te schamen voor je gedachten, gevoelens, voorkeuren of uiterlijk. Ieder die weet hoe het voelt om niet gezien of begrepen te worden. 

Zijn verhaal begint als jongetje van 10 jaar die zich voor het eerst afvraagt wat het betekent om een donkere man te zijn. Die vraag ontketent een zoektocht naar slavernij, en zijn werkelijke roots. Hij legt uit waarom hij zijn achternaam wil veranderen. En waarom het voor hem voelt alsof hij zijn gehele leven is klaargestoomd voor dit moment.

Play
Like
Play Next
Mark Played