58 minutes | Sep 3rd 2020

Moeder worden, scheiden en van jezelf houden

Isabella is moeder, ondernemer en founder van het life-style platform 'Go With The Glow'. Het eerste initiatief in Amsterdam die veganisme 'hip' maakte en daardoor toegankelijk voor een breder publiek. Isabella helpt mensen met een plantaardige levensstijl. Daarnaast coacht ze vrouwen om meer balans te vinden in hun leven nadat ze moeder zijn geworden.

Ons gesprek met Isabella is kwetsbaar, eerlijk, open en raakt iedereen die (net) vader of moeder geworden is, het binnenkort wordt, of die wens heeft. Isabella vertelt hoe zij het moederschap ervaart, de mooie kanten ervan maar ook de strijd en schaduwzijdes. Ze dacht van te voren: 'dat moederschap, en die bevalling... dat doe ik wel eventjes. Ik ben zoveel bezig met yoga en meditatie.. ik adem daar gewoon doorheen.' Het bleek een (letterlijk en symbolisch) geboorteproces dat ze naar eigen zeggen heeft onderschat. Het moederschap bracht een enorme transformatie op gang. Ze was ineens een andere vrouw. En moest opnieuw zoeken naar wie ze is en hoe ze zich verhoudt ten aanzien van deze nieuwe, volwassen dame. 

Isabella heeft geleerd hoe ze ook nog ruimte voor zichzelf houdt, om te ondernemen, haar sensualiteit te uitten, zonder zich daar schuldig over te voelen naar haar zoon toe. Ook kreeg ze heel duidelijk terug gespiegeld wat de invloed is van haar opvoeding, op haarzelf, op haar relatiekeuze en welk gedrag van haar ouders ze liever niet doorgeeft. Iedere generatie ontwikkelt zich op zijn eigen manier verder. Samen doen we het werk.

Play
Like
Play Next
Mark Played