50 minutes | Jul 23rd 2020

En toen wist ik dat ik therapie nodig had...

In deze aflevering gaan Dwight en Mariëtte met elkaar in gesprek over hun eigen (liefdes)leven. Zowel Dwight als Mariëtte hebben besloten om in therapie te gaan. Ze leggen uit waarom. En hoe de podcast gesprekken, zowel met de experts als de luisteraars hieraan hebben bijgedragen. 

Dwight vertelt dat hij in zijn relaties met vrouwen vaak hetzelfde hoort. ‘Ik voel dat je bij me bent, maar ik voel ook een afstand’ of ‘je laat me niet toe’.  Tot nu toe begreep hij niet altijd wat deze vrouwen bedoelde, want hij voelde de liefde, sprak het uit en liet het ook merken. Toch was er blijkbaar een barrière. Een angst om zich helemaal open te stellen. Hij vertelt waarom hij na zijn eerste relatie, laag voor laag een muur heeft opgebouwd vanwege een 'trauma' dat toen is ontstaan. Een muur waarvan hij niet weet hoe die nu af te breken. 

Mariëtte legt uit hoe zij het afgelopen jaar met haar partner Dion heeft gewerkt aan 'hun trauma's'.  Waarom je wordt aangetrokken tot een partner die deze pijnplekken triggert. En hoe ze de trauma's met Dion heeft kunnen helen. Omdat Mariëtte met haar vriend nu op een steady platform staat wil ze een 'vision quest' doen. Een vorm van (preventieve) relatie-therapie waarbij je stil staat bij de reis die je als stel hebt gemaakt, bij het heden en de wensen die er zijn voor de toekomst. Ze ziet het als een cadeautje voor haar relatie waarbij ze zich wil laten verrassen.

Play
Like
Play Next
Mark Played