stitcherLogoCreated with Sketch.
Get Premium Download App
Listen
Discover
Premium
Shows
Likes
Merch

Listen Now

Discover Premium Shows Likes

Karriereland

30 Episodes

29 minutes | Nov 29, 2022
28. Karriere. En konkurrence eller en rejse?
Ved du egentlig, hvornår din karriere starter? Når du er færdig med studierne? Måske tænker du, at du stille og roligt finder din vej på arbejdsmarkedet. Karriereræset er ikke for dig.I følge karriereekspert Miriam Dimsits, som taler med Pernille i dette afsnit, er din karriere allerede begyndt. Det er nemlig ikke kun dem, som gerne vil lave en stor forretning, være topchefer eller arbejder 70 timer om ugen, som gør karriere. Det gør vi allesammen, fortæller Miriam Dimsits, som blandt andet underviser på DPU i karrierevejledning. Karriere er nemlig ikke kun uddannelse og job, det er også svinkeærinder, sabbatår, familie og alt derimellem. Din karriere kan du ikke forudse. Så har du travlt med at få lagt en nøjagtig plan over de næste år, så skal du være klar til at ændre den igen. Eller som Dimsits siger, skal du skrive din plan ned med blyant og ikke kuglepen. Lyt med - afsnittet er det første i en lille buket af episoder om, hvad karriere egentlig er, og hvordan du finder din egen takt i dit karriereliv. 
30 minutes | Oct 24, 2022
27. Sådan forholder du dig til fremtidens arbejdsmarked
Er du en af dem, som ofte overvejer, hvordan du gør, når du kommer ud på arbejdsmarkedet? Eller er du en af dem, som tænker, at det må vente? Arbejdsmarkedet ændrer sig så hurtigt i disse år, at det er en god ide at researche lidt, før du står der. I dette afsnit af  Karriereland taler værterne Pernille og Buster om fremtidens arbejdsmarked. Blandt andet om hvordan du genkender det, og hvordan du kan forberede dig på det - allerede mens du studerer.Pernille stiller spørgsmålene, og Buster svarer på dem. De ser en vigtig trend i fremtidens arbejdsmarked i det at gå fra mere til bedre - et begreb, som værterne tidligere har været inde på i to afsnit med Anne Skare. Udover at vende nye tendenser på arbejdsmarkedet taler Pernille og Buster om, hvordan du selv kan påvirke dit fremtidige arbejdsliv. Det handler om at tjekke sine værdier - og mod.
31 minutes | Jun 3, 2022
26. Sådan læser du et jobopslag
Vi har lavet et afsnit til dig i jobsøgerland. Måske har du svært ved at gennemskue, hvordan du finder ud af, hvad der er vigtigst i et jobopslag? Måske har du en fornemmelse af, at du overser information i opslaget, som kan stå mellem dig og et spændende job? Eller vil du bare gerne vide, hvad du skal være særligt opmærksom på i jobopslaget?Så hør med, når Pernille interviewer Buster om, hvordan du læser jobopslag - både det, der står - og det, der kan læses mellem linjerne. 
30 minutes | May 6, 2022
25. Overvejer du at finde en praktikplads?
En tredjedel af danske universitetsstuderende er i praktik i løbet af studietiden. Måske er det også noget, du overvejer?Pernille taler med studieleder på Filosofi, Esben Nedenskov Petersen. Han fortæller om, hvorfor det er en god ide at tage i praktik i en virksomhed. Cand.merc.-studerende Frida Schjerning Steffensen er også på besøg i studiet. Hun fortæller om, hvorfor hun valgte praktikken, og hvad hun fik ud af den. Frida forklarer også, hvordan hun lagde en plan, så hun kunne få mest muligt ud af både praktik og studie. Hør afsnittet, hvis du overvejer at tage i praktik!
43 minutes | Dec 7, 2021
24. Lær at styre din stemme og få mere personlig gennemslagskraft
Du mærker måske allerede nu en lille sitren i maven, når der bliver nævnt mundtlig eksamen, præsentation foran dit hold, jobsamtale, dine forældres sølvbryllup, hvor de forventer, at du holder en tale.  Du kan måske endda også høre din stemme, der knækker af nerver eller bliver en anelse skinger af nervøsitet.Ved at lære om stemmen og kroppens udtryk kan man få indsigt i, hvordan man kan optimere sin samlede fremtræden og derigennem sin gennemslagskraft.  I denne podcast skal vi tale om din stemme og din gennemslagskraft. De to ting hænger nemlig tæt sammen – selvfølgelig sammen med dit kropssprog. Både din stemme og dit kropssprog er dit visitkort, når du møder andre mennesker. Vi sat har stemmecoach og audiologopæd Lisbeth Holdt Jørgensen foran mikrofonen, og hun vil gøre dig klogere på, hvordan du får mere gennemslagskraft. Dine værter er som altid Pernille Bech-Jacobsen og Buster Urban Kudsk Jørgensen.#karriere #karriereland #studerende #sdu #gennemslagskraft #stemmen
30 minutes | Nov 1, 2021
23. Spind guld på dine ideer, mens du studerer
Drømmer du om at være den nye Steve Jobs eller Elon Musk? Måske kan mindre også gøre det? Men uanset om du drømmer om at starte din egen virksomhed eller bare synes iværksætterverdenen er spændende, er der hjælp at hente, mens du er studerende. Du kan spinde guld på mange måder ved at prøve dig selv af i SDU's iværksættermiljø - uanset om du har en god ide, om du ønsker at gå planken ud med en startup eller om du ender med at vælge en mere traditionel karrierevej.   I dette afsnit skal vi tale med forretningsudvikler på SDU Jannek Solgård og iværksætter Anders Winther.#karriere #karriereland #studerende #iværksætteri #sdu
36 minutes | Aug 25, 2021
22. Hvad kan du? Sæt ord på dine kompetencer
Du kender det sikkert godt – du sidder overfor Tante Oda til familiefesten og bliver spurgt: “Nå, skal du så være politiker, nu hvor du læser statskundskab?”   Måske kunne du godt tænke dig at kunne fortælle Tante Oda, præcist hvilke kompetencer du får med fra uddannelsen, og at den kan bruges til mange andre ting end at blive politiker. I det her afsnit får du hjælpe til at skabe overblik over, hvilke kompetencer du får med fra din akademiske uddannelse, hvad enten du læser matematik, statskundskab eller en hvilken som helst anden uddannelse på SDU.Her i afsnittet forklarer vi, hvad en kompetence egentlig er, og hvordan du kan sætte ord på dine kompetencer, så både Tante Oda og en kommende arbejdsgiver kan forstå, hvad du kan. 
36 minutes | Jun 18, 2021
21. Sætter det første job tonen for resten af mit arbejdsliv?
Hvordan hænger talrige timer med et PlayStation-joystick og FIFA på skærmen eller forkrampede strikkehænder sammen med din jobsøgning og din fremtidige karriere? Lyt med og få tips til, hvordan du finder frem til det rigtige job for dig, hvordan man kan gribe de første tre måneder an, når man starter i det første job?   Måske kilder det i maven, når du tænker på, at lige om lidt, så skal du ud i dit første job efter din studietid. I dette afsnit har vi inviteret SDU-alumne Morten Sigvardt med, der selv har prøvet det på egen krop. Morten har valgt at skrive en bog om at finde den rette hylde og den første tid i job som nyuddannet, fordi han selv manglede det, da han var nyuddannet.  
36 minutes | Feb 11, 2021
20. Gå fra mere til bedre i din karriere med fremtidsforsker Anne Skare #2
Karrierelandskabet ændrer sig i disse år - og hvad betyder ændringerne for dig, som er studerende eller nyuddannet? Buster og Pernille har besøgt fremtidsforsker Anne Skare, der i dette afsnit af Karriereland giver gode tip til dig, som gerne vil have det bedste ud af din fremtidige karrierevej. Hun taler blandt andet om at gå fra mere til bedre, at have sjælen med, og hvordan arbejdsgivere efterspørger rebeller fremfor pedeller. Og om at vinde, når de andre vinder.Fremtidsforskeren gav så mange gode fif til, hvordan du håndterer din fremtid, at vi har delt afsnittet i to. Dette er det andet afsnit.Det første hedder "Læg dit karrierepuslespil med fremtidsforsker Anne Skare #1".
27 minutes | Feb 6, 2021
20. Læg dit karrierepuslespil med fremtidsforsker Anne Skare #1
Karrierelandskabet ændrer sig i disse år - og hvad betyder ændringerne for dig, som er studerende eller nyuddannet? Buster og Pernille har besøgt fremtidsforsker Anne Skare, der i dette afsnit af Karriereland giver gode tip til dig, som er i gang med at lægge dit karrierepuslespil. Hun taler blandt andet om at være generøs med sin viden, om at der ikke findes forkerte eller rigtige beslutninger i dit valg af karriere og om at styrke fremtidssansen.Fremtidsforskeren gav så mange gode fif til, hvordan du håndterer din fremtid, at vi har delt afsnittet i to. Dette er det første.
30 minutes | Jan 13, 2021
19. Brug dit speciale som springbræt til et job
Vidste du, at du har mulighed for at bruge dit speciale som springbræt til et job?Uanset om du skriver et fagnørdet speciale, eller om du skriver speciale i samarbejde med en virksomhed, kan du bruge din viden som dit vigtigste fortrin, når du netværker med potentielle arbejdsgivere.I dette afsnit af Karriereland taler Buster med Lasse Roost Rasmussen, som er SDU-alumne fra Idræt og Sundhed. Hør, hvordan ham og hans makker greb processen an, hvordan specialet kunne bidrage med ny viden, og hvordan Lasse landede et job til sidst. Lasse og hans makker skrev speciale i samarbejde med Tornbjerg Gymnasium i Odense. Men selv de mest fagnørdede specialer kan bidrage med værdifuld viden i de rette sammenhænge.Buster taler med forretningsudvikler Lars Stig Møller om, hvordan du kan bruge dit speciale til at bidrage med viden, som enten virksomheder eller forbrugere kan få glæde af.Hør afsnittet, hvis du selv står for at skulle skrive speciale.
33 minutes | Nov 26, 2020
18. Hvad får du ud af at tage et studiejob?
Måske overvejer du, om det er værd at bruge din tid på et studiejob, mens du studerer. Pengene er selvfølgelig gode, men måske har du lyst til at bruge din tid udelukkende på studierne. Måske har du et studiejob, men det er ikke studierelevant, og du overvejer, om du overhovedet kan bruge det til noget i dit cv.Karrierelands værter Buster og Pernille er taget på besøg hos en underviser og en rekrutteringskonsulent for at høre om, hvordan de ser på studiejobbet - også studiejob, som ikke er så studierelevante.Lektor Mette Søgaard fra SDU Kolding mener, at du kan blive skarpere fagligt, hvis du oplever, hvordan en virksomhed fungerer i praksis.Rekrutteringskonsulent Julie Elming fra Novo Nordisk fortæller, at studiejobbet absolut kan være en fordel at have med på cv'et. Hør dette afsnit af Karriereland, hvis du vil vide,  hvad du egentlig kan få ud af et studiejob. 
36 minutes | Nov 13, 2020
17. Job i en styrelse - kedeligt eller fyldt med muligheder?
Drømmer du om at arbejde i en styrelse? Eller har du tænkt, at det måske er lidt kedeligt. Styrelserne er statslige arbejdspladser, som beskæftiger i tusindvis af akademikere. Dette afsnit af Karriereland handler om det at arbejde i en styrelse, og hvad du kan gøre for at få foden indenfor hos en styrelse. Ninna Henneberg Andersen fortæller værterne Buster og Pernille om sin vej ind i Miljøstyrelsen, hvor hun startede som praktikant og i dag er ansat som fuldmægtig. Hun har nogle gode råd til, hvordan du skal gribe det an, hvis du vil prøve at komme ind hos en styrelse, mens du studerer - og fortæller også om, hvordan det er at arbejde i Miljøstyrelsen.Rekrutteringspartner Iben Hvorslev fra Administrations- og Servicestyrelsen giver dig indblik i, hvad du kan gøre for at blive ansat i en styrelse. Hør hendes mange gode råd - blandt andet til cv og samtale - før du søger næste gang. 
32 minutes | Oct 5, 2020
16. Føler du, at du bluffer? Måske er du imposter-ramt.
Kender du fornemmelsen af at føle, at du bluffer dig gennem studiet eller jobbet? Frygter du at blive gennemskuet af medstuderende eller kolleger? Præsterer du fx godt til eksamen, men har svært ved at håndtere de mange forventninger, som følger med?  Måske er du ramt af imposterkomplekset. I dette afsnit af Karriereland taler Pernille med Ann C. Schødt, som er indehaver af Potentialefabrikken. Hun har hjulpet mange mennesker med at håndtere impostorkomplekset, og hun er også en af forfatterne bag en nyudgivet bog om emnet. Pernille og Ann taler om, hvad imposterkomplekset egentlig er, hvordan du bliver opmærksom på det, og hvordan du kan håndtere det tankemønster, så du slipper af med følelsen af at bluffe.
33 minutes | Aug 31, 2020
15. Styrk dine digitale kompetencer
Lige nu er digitale kompetencer mere aktuelle end nogensinde før. I denne episode af Karriereland taler værterne Pernille og Buster med Harald Tokerød, som er digital transformationsrådgiver og ejer Tokerød Plus. Han hjælper virksomheder med deres digitale omstilling. Harald fortæller blandt andet om, hvordan du som studerende kan få mere ud af møder og undervisning på Teams og Zoom - og hvad det egentlig er, virksomhederne leder efter i en medarbejder, når de taler om digitale kompetencer.Hør med og find ud af, hvordan du kan styrke dine digitale kompetencer.
48 minutes | Jul 9, 2020
14. Få det bedste ud af din tid som ledig
Er du nyuddannet og ledig?Vil du gerne vide, hvordan du kan skabe den bedst mulige ledighedsperiode for dig selv, mens du søger job? Hør denne episode af Karriereland, hvor Pernille taler med karrierekonsulent Jannik Talleruphuus fra Akademikernes A-kasse. Han giver sine bedste bud på, hvordan du kan gribe din tid an på en god måde, mens du er ledig. Pernille taler også med biolog Jeanette Hedeager, som gik ledig i en længere periode, før hun fandt sit første job. Hun fortæller om, hvordan hun strukturerede sin tid, og hvordan hun fandt på at lave podcast for at lave noget meningsfyldt, mens hun var ledig. Denne episode er en ud af fire episoder, som Karriereland laver særligt til jer, der er nyuddannede og skal finde jeres første job på et presset arbejdsmarked.Læs mere på www.mitsdu.dk/nyuddannet
32 minutes | Jul 6, 2020
13. Sådan skaber du værdi for en virksomhed #2
Er du nyuddannet og jobsøgende? Ved du, hvilken værdi du som akademiker kan skabe for en virksomhed? Hør dette afsnit af Karriereland, hvor Pernille taler med Puk Falkenberg, som er forandringskonsulent og SDU-alumne. Hun har vildt mange gode råd til, hvordan du kan få foden inden for hos en virksomhed - og skabe værdi. Vi har delt afsnittet i to, da Pernille også har talt med Bjarne Christensen, som har skrevet en ph.d. om, hvordan akademikere skaber værdi i virksomheder. Han fortæller blandt andet om, hvordan du kan skabe værdi på både den korte og lange bane.Denne episode er en ud af fire episoder, som Karriereland laver særligt til jer, der er nyuddannede og skal finde jeres første job på et presset arbejdsmarked.Læs mere på www.mitsdu.dk/nyuddannet
27 minutes | Jun 24, 2020
13. Sådan skaber du værdi for en virksomhed #1
Er du nyuddannet og jobsøgende? Ved du, hvilken værdi du som akademiker kan skabe for en virksomhed? Hør dette afsnit af Karriereland, hvor Pernille taler med Bjarne Christensen, som har skrevet en ph.d. om, hvordan akademikere skaber værdi i virksomheder. Han fortæller blandt andet om, hvordan du kan skabe værdi på den korte og lange bane - og hvordan din evne til at samarbejde har stor betydning.Vi har delt afsnittet i to, da Pernille også har talt med Puk Falkenberg, som er forandringskonsulent og SDU-alumne. Hun har vildt mange gode råd til, hvordan du kan få foden inden for hos en virksomhed - og skabe værdi. Stay tuned og abonnér på podcasten, så du får anden del, når det udkommer.Denne episode er en ud af fire episoder, som Karriereland laver særligt til jer, der er nyuddannede og skal finde jeres første job på et presset arbejdsmarked.Læs mere på www.mitsdu.dk/nyuddannet
34 minutes | Jun 8, 2020
12. Find mulighederne på arbejdsmarkedet
Er du nyuddannet og jobsøgende? Måske kan det være svært at få overblik over mulighederne på arbejdsmarkedet i en tid, hvor virksomhederne er pressede? Hør dette afsnit af Karriereland, hvor Pernille taler med Peter Halkjær, som er arbejdsmarkedschef i Dansk Erhverv. Han tager temperaturen på arbejdsmarkedet lige nu og giver sit bud på, hvor det er på vej hen. Pernille taler også med karrierekonsulent Henrik Aavang fra Akademikernes A-kasse om, hvordan man selv kan gøre noget for at skabe flere muligheder. Denne episode er en ud af fire episoder, som Karriereland laver særligt til jer, der er nyuddannede og skal finde jeres første job på et presset arbejdsmarked.Læs mere på www.mitsdu.dk/nyuddannet
30 minutes | May 19, 2020
11. Sådan søger du job på et presset arbejdsmarked
Er du nyuddannet og jobsøgende? I denne episode af Karriereland taler Pernille med chefkonsulent og karriereekspert Thomas Kantsø fra Djøf. Thomas giver eksempler på, hvad du kan skrive i din ansøgning, og hvordan du griber jobsøgningen an i en tid, hvor arbejdsmarkedet er udfordret.- Det er ikke håbløst, det kræver bare viden og en indsats, siger han.For eksempel skal du ikke være ked af, at du ikke har et langt cv, for du har mange kompetencer fra dine år på universitetet, som arbejdspladser ofte efterspørger.Hør de gode råd og eksempler i podcasten og kom godt i gang med at søge job.Denne episode er en ud af fire episoder, som Karriereland laver særligt til jer, der er nyuddannede og skal finde jeres første job på et presset arbejdsmarked. Læs mere på www.mitsdu.dk/nyuddannet
COMPANY
About us Careers Stitcher Blog Help
AFFILIATES
Partner Portal Advertisers Podswag Stitcher Studios
Privacy Policy Terms of Service Your Privacy Choices
© Stitcher 2023