stitcherLogoCreated with Sketch.
Get Premium Download App
Listen
Discover
Premium
Shows
Likes
Merch

Listen Now

Discover Premium Shows Likes

Känsligt läge

79 Episodes

25 minutes | Feb 2, 2023
Att dö på jobbet
Jag hämtade en tröja som var hans. Och den hade jag på kudden bredvid mig. Länge. Idas pappa jobbade som anläggare. Han byggde vägar, broar och torg. När Ida var 16 år dog han i en arbetsplatsolycka. Den här säsongen av Känsligt Läge handlar om döden. I sex avsnitt träffar Uje Brandelius människor som på ett eller annat sätt vandrar med döden vid sin sida. I redaktionen:Emmy Bergkvist  producent  Joakim Löfgren slutmixOm du vill komma i kontakt med oss gör du det på kansligtlage@sverigesradio.seKänsligt läge görs av Munck Studios.
25 minutes | Jan 26, 2023
Att döda i tjänsten
Jag såg liksom att döden var påväg. Jag såg det i ögonen på honom. Polisen Olavi sköt ihjäl en man som misshandlat sin fru svårt och hotade Olavi med pistol. Den här säsongen av Känsligt Läge handlar om döden. I sex avsnitt träffar Uje Brandelius människor som på ett eller annat sätt vandrar med döden vid sin sida. I redaktionen:Emmy Bergkvist  producent  Joakim Löfgren slutmixOm du vill komma i kontakt med oss gör du det på kansligtlage@sverigesradio.seKänsligt läge görs av Munck Studios.
25 minutes | Jan 19, 2023
Vilja dö, men ändå inte
Jag vill egentligen inte dö, men jag vill inte må så här. Självmordsförsöken är som ett skrik. Ett sista. Den här säsongen av Känsligt Läge handlar om döden. I sex avsnitt träffar Uje Brandelius människor som på ett eller annat sätt vandrar med döden vid sin sida. Sextonåriga Gabriella har gjort flera självmordsförsök. Hon säger att hon vill berätta sin historia för att andra i hennes situation ska känna sig mindre ensamma.Till dig som lyssnat och känner att du behöver prata med någon. Vänd dig till Mind självmordslinje ring 90101 eller till 1177.I redaktionen:Emmy Bergkvist  producent  Joakim Löfgren slutmixOm du vill komma i kontakt med oss gör du det på kansligtlage@sverigesradio.seKänsligt läge görs av Munck Studios.
24 minutes | Jan 12, 2023
Att dö
Jag är inte rädd för att dö, men jag vill inte vara ensam då. Jag hoppas att någon håller mig i handen. Den här säsongen av Känsligt Läge handlar om döden. I sex avsnitt träffar Uje Brandelius människor som på ett eller annat sätt vandrar med döden vid sin sida. 66-åriga Ulla-Maria har obotlig cancer. Hon har inte lång tid kvar att leva. Därför träffar Uje henne hemma i Hudiksvall redan i augusti, ett halvår innan samtalet ska sändas i radio. I redaktionen:Emmy Bergkvist  producent  Joakim Löfgren slutmixOm du vill komma i kontakt med oss gör du det på kansligtlage@sverigesradio.seKänsligt läge görs av Munck Studios.
25 minutes | Nov 1, 2021
Om kroppen: hudfärgen
Vilken hudfärg en person har spelar väl ingen roll. Eller...? I sex avsnitt av Känsligt läge utforskar Uje Brandelius vårt förhållningssätt till våra fysiska jag. Vad gör kroppen för själen? Vem blir man av att ha en särskild kropp? Och är det någon skillnad på vem du känner att du är på insidan jämfört med vem du uppfattas att vara på utsidan? I seriens sjätte del, den sista för 2021 års säsong, handlar det om vad hudfärgen har för betydelse för vem vi blir i våra egna och andras ögon. Vi möter Stefano, 28, som ofta blir påmind om att han är svart. Och Carlos, 46, som hela sitt liv tvingats svara på frågan: "Men var kommer du från, egentligen?" I redaktionen: Tove Palén  producent  David Rune exekutiv producent  Viktor Bergdahl  slutmix Om du vill komma i kontakt med oss gör du det på kansligtlage@sverigesradio.se Känsligt läge görs av Munck för Sveriges Radio.
25 minutes | Oct 25, 2021
Om kroppen: att inte låta som alla andra
Att stamma eller att prata med brytning spelar väl ingen roll för hur du blir bemött av andra...? Eller? I sex avsnitt av Känsligt läge utforskar Uje Brandelius vårt förhållningssätt till våra fysiska jag. Vad gör kroppen för själen? Vem blir man av att ha en särskild kropp? Och är det någon skillnad på vem du känner att du är på insidan jämfört med vem du uppfattas att vara på utsidan? I seriens femte del handlar det om vilken betydelse talet har för vem vi blir i våra egna och andras ögon. Vi möter Andreas, 46, som har brottats med stamning större delen av sitt liv. Och så träffar vi Guillermo, 40, som pratar med spansk brytning  en brytning som hans svenska kollegor ofta korrigerar. I redaktionen: Tove Palén  producent  David Rune exekutiv producent  Viktor Bergdahl  slutmix Om du vill komma i kontakt med oss gör du det på kansligtlage@sverigesradio.se Känsligt läge görs av Munck för Sveriges Radio.
25 minutes | Oct 18, 2021
Om kroppen: gör om mig!
Att ändra sitt utseende, vad betyder det för ens identitet? Om det så handlar om att botoxa bort en bekymmersrynka eller genomgå en omfattande könskorrigering. I sex avsnitt av Känsligt läge utforskar Uje Brandelius vårt förhållningssätt till våra fysiska jag. Vad gör kroppen för själen? Vem blir man av att ha en särskild kropp? Och är det någon skillnad på vem du känner att du är på insidan jämfört med vem du uppfattas att vara på utsidan? I seriens fjärde del handlar det om att omforma sin kropp med kirurgins hjälp och vad det har för betydelse för vem vi blir i våra egna och andras ögon. Vi möter Klara, 39, som opererat ögonlock, rynkor och bröst. Och Vanessa, 38, som genomgått en könskorrigering och fått en helt ny kropp. Vi hör också om Matilda, 32, som drabbades av bröstcancer och tackade nej till att rekonstruera ett nytt bröst mot sin läkares vilja. I redaktionen: Tove Palén  producent  David Rune exekutiv producent  Viktor Bergdahl  slutmix Om du vill komma i kontakt med oss gör du det på kansligtlage@sverigesradio.se Känsligt läge görs av Munck för Sveriges Radio.
25 minutes | Oct 11, 2021
Om kroppen: smal, tjock eller mittemellan?
Om vad figur, kroppsideal och vikthets spelar för roll för hur vi ser på oss själva och andra. I sex avsnitt av Känsligt läge utforskar Uje Brandelius vårt förhållningssätt till våra fysiska jag. Vad gör kroppen för själen? Vem blir man av att ha en särskild kropp? Och är det någon skillnad på vem du känner att du är på insidan jämfört med vem du uppfattas att vara på utsidan? I seriens tredje del handlar det om vad kroppsformen har för betydelse för vem vi blir i våra egna och andras ögon. Vi möter Julia, 40, som under flera år levde för att få den perfekta kroppen. Och Ola, 24, som efter att varit överviktig hela sin uppväxt bestämde sig för att göra en total makeover. Men för vems skull? Sin egen eller sin omgivnings? I redaktionen: Tove Palén  producent  David Rune exekutiv producent  Viktor Bergdahl  slutmix Om du vill komma i kontakt med oss gör du det på kansligtlage@sverigesradio.se Känsligt läge görs av Munck för Sveriges Radio.
25 minutes | Oct 4, 2021
Om kroppen: att ha en annorlunda kropp
Om någon har en funktionsnedsättning spelar väl ingen roll för hur man blir bemött. Eller...? I sex avsnitt av Känsligt läge utforskar Uje Brandelius vårt förhållningssätt till våra fysiska jag. Vad gör kroppen för själen? Vem blir man av att ha en särskild kropp? Och är det någon skillnad på vem du känner att du är på insidan jämfört med vem du uppfattas att vara på utsidan? I seriens andra del handlar det om vad funktionsnedsättningar har för betydelse för vem vi blir i våra egna och andras ögon. Vi möter Lollo, 56, som hela sitt liv tvingats förhålla sig till andras uppfattningar av henne bara för att hennes kropp ser annorlunda ut. Och Maja, 40, som efter en medicinförgiftning fått en helt ny kropp. Vad har det gjort med henne och hur omgivningen ser på henne? I redaktionen: Tove Palén  producent  David Rune exekutiv producent  Viktor Bergdahl  slutmix Om du vill komma i kontakt med oss gör du det på kansligtlage@sverigesradio.se Känsligt läge görs av Munck för Sveriges Radio.
25 minutes | Sep 27, 2021
Om kroppen: snygg eller ful?
Om någon är snygg eller ful är subjektivt. Och det är ju ändå insidan som räknas. Eller...? I sex avsnitt av Känsligt läge utforskar Uje Brandelius vårt förhållningssätt till våra fysiska jag. Vad gör kroppen för själen? Vem blir man av att ha en särskild kropp? Och är det någon skillnad på vem du känner att du är på insidan jämfört med vem du uppfattas att vara på utsidan? I seriens första del handlar det om vad utseendet har för betydelse för vem vi blir i våra egna och andras ögon. Vi möter Birgitta, 56, som stora delar av sitt liv har brottats med känslan av att vara ful. Och Adrian, 35, som alltid fått höra att han är så snygg men ändå inte är riktigt nöjd. I redaktionen: Emilia Mellberg  producent  David Rune exekutiv producent  Viktor Bergdahl  slutmix Om du vill komma i kontakt med oss gör du det på kansligtlage@sverigesradio.se Känsligt läge görs av Munck för Sveriges Radio.
24 minutes | Nov 30, 2020
Att vara dålig på sex
Att vara dålig på att sticka eller putsa fönster är helt okej men att vara dålig på sex, är kanske det mest känsliga av allt. Vi träffar oskulden Magnus, 52, som längtar efter att vara bra i sängen. I sex avsnitt utforskar Uje Brandelius hur det är att vara dålig på sånt som det är känsligt att vara dålig på. I seriens sjätte och sista del handlar det om hur det är att vara dålig på det kanske mest känsliga av allt: sex. I redaktionen: Tove Palén producent  David Rune exekutiv producent  Julia Öjbrandt slutmix Om du vill komma i kontakt med oss gör du det på kansligtlage@sverigesradio.se Känsligt läge görs av Munck för Sveriges Radio.
24 minutes | Nov 23, 2020
Att vara dålig på vänskap
Att vara dålig på att sjunga eller spela ett instrument går väl an. Värre då att vara dålig på relationer. Hur är det när man är dålig på att skaffa och behålla vänner? Programledare: Uje Brandelius. I sex avsnitt utforskar Uje Brandelius hur det är att vara dålig på sånt som det är känsligt att vara dålig på. I seriens femte del handlar det om hur det är att vara dålig på vänskap. I redaktionen: Åsa Secher producent  David Rune exekutiv producent  Julia Öjbrandt slutmix Om du vill komma i kontakt med oss gör du det på kansligtlage@sverigesradio.se Känsligt läge görs av Munck för Sveriges Radio.
25 minutes | Nov 16, 2020
Att vara dålig på jobbet
Det är okej att städa och diska dåligt men det är inte lika okej att vara dålig på jobbet. Hur känns det då? Vi träffar Patrik som bjöd sina intet ont anande kollegor på kakor spetsade med cannabis. I sex avsnitt utforskar Uje Brandelius hur det är att vara dålig på sånt som det är känsligt att vara dålig på. I seriens fjärde del handlar det om hur det är att vara dålig på jobbet. I redaktionen: Tove Palén producent  David Rune exekutiv producent  Julia Öjbrandt slutmix Om du vill komma i kontakt med oss gör du det på kansligtlage@sverigesradio.se Känsligt läge görs av Munck för Sveriges Radio.
24 minutes | Nov 9, 2020
Att vara dålig på humor
Att vara dålig på matematik eller att snickra är något man kan erkänna öppet. Att vara dålig på saker som har med relationer att göra, är mycket mindre accepterat. Hur är det att vara dålig på humor? I sex avsnitt utforskar Uje Brandelius hur det är att vara dålig på sånt som det är känsligt att vara dålig på. I seriens tredje del handlar det om hur det är att vara dålig på humor. I redaktionen: Tove Palén producent  David Rune exekutiv producent  Julia Öjbrandt slutmix Om du vill komma i kontakt med oss gör du det på kansligtlage@sverigesradio.se Känsligt läge görs av Munck för Sveriges Radio.
25 minutes | Nov 2, 2020
Att vara dålig på kärlek
Det är okej att vara dålig på matematik eller spanska men inte lika okej att misslyckas i kärleksrelationer eller att vara en dålig partner. Hur känner man sig då? Programledare: Uje Brandelius. I sex avsnitt utforskar Uje Brandelius hur det är att vara dålig på sånt som det är känsligt att vara dålig på. I seriens andra del handlar det om hur det är att vara dålig på kärlek. I redaktionen: Åsa Secher producent  David Rune exekutiv producent  Julia Öjbrandt slutmix Om du vill komma i kontakt med oss gör du det på kansligtlage@sverigesradio.se Känsligt läge görs av Munck för Sveriges Radio.
26 minutes | Jul 12, 2020
Identitetens skepnad
Vad utgör vår identitet? Och varför är det så svårt att ringa in vilka vi är som människor? Per Naroskin intervjuar regissören Tomas Alfredson om varför han upplever att han har en falsk identitet. Andra medverkande i programmet är namnforskaren Emilia Aldrin, artisten Petter, journalisten och författaren Mats Holm, psykologiprofessorn Mats Lekander, komikern Babben Larsson, och Karin Helgesson doktor i nordiska språk.
25 minutes | Jul 5, 2020
Flera identiteter
Vem har inte i tanken provat hur det skulle vara om man fick en chans att starta om i livet, att ta en ny identitet. För spioner som arbetar för en militär underrättelsetjänst är detta en realitet. Regissören Tomas Alfredson som gjort spionthrillern Tinker Tailor Soldier Spy, berättar vad som krävs för att bli en bra spion och hur det är att arbeta med en ny tagen identitet. Psykologen Lena Posner Körösi berättar om en stöld av en identitet som uppdagades decennier efteråt på ett häpnadsväckande sätt.
24 minutes | Jun 28, 2020
Matchar du din yrkestitel?
Är det vissa personligheter som blir begravningsentreprenör, polis eller Key Account Manager? Eller har ens yrke inget som helst inflytande på vem man är som person? Per Naroskin undersöker hur våra yrken påverkar vår personlighet eller är det tvärtom, vi väljer yrke efter hur vi identifierar oss själva. Medverkande är Karin Helgesson, doktor i nordiska språk. Mats Alvesson som forskar på företags organisationer och ledning. Catrin Wideryd som är Casting Director.
24 minutes | Jun 18, 2020
Vem blir du med ett annat namn?
Ditt förnamn är tätt sammankopplat med din identitet och namnet påverkar även hur du tänker om dig själv och hur du bemöts av andra. Så vem blir du om du byter namn? Gäst är Emilia Aldrin, universitetslektor i svenska språket vid Högskolan i Halmstad och som forskar bland annat på namn och identitetsskapande. Lo Kauppi, författare och skådespelare som tidigare hette Lena Kauppi. Anders Rydell, som skrivit boken "Byt namn!"
25 minutes | Jun 11, 2020
Etiketten på ditt barn
Föräldrar sätter medvetet och omedvetet etiketter på sina unga barn. Etiketter och jämförelser med andra som kan påverka barnets livsval och självkänsla. Gäst är artisten Petter, som när han var 9 år fick höra av sin mamma att han var omusikalisk. Han berättar hur det påverkat honom och vad han själv tänker som förälder om det svåra att inte döma och värdera sina barn.
COMPANY
About us Careers Stitcher Blog Help
AFFILIATES
Partner Portal Advertisers Podswag Stitcher Originals
Privacy Policy Terms of Service Your Privacy Choices
© Stitcher 2023