stitcherLogoCreated with Sketch.
Get Premium Download App
Listen
Discover
Premium
Shows
Likes
Merch

Listen Now

Discover Premium Shows Likes

Aarhus BSS Podcast

36 Episodes

26 minutes | Dec 16, 2022
Hov, hvor er alle de kvindelige topchefer henne?
Når vi tænker på en leder, så tænker vi pr. automatik på mandlige egenskaber. Det har forskningen påvist flere gange, og det gælder i lige så høj grad for kvinder som for mænd.  Men kvinder kan ikke bare opføre sig som mænd, hvis de bliver ledere. De skal samtidig være feminine. Det er én af grundene til, at kvinder har så svært ved at finde vej ind på chefkontorene i Danmark.Professor i økonomi Nina Smith har gennem mange år forsket i, hvorfor det tilsyneladende er så svært for kvinder at trænge ind i de øverste ledelseslag i de private virksomheder. Det fortæller hun om i denne podcast, hvor hun også forklarer, hvorfordanske virksomheder halter langt efter deres udenlandske konkurrenter, når detgælder kvinder i ledelse.  
28 minutes | Apr 7, 2022
Sådan får du eksportsucces
Eksport er ikke for tøsedrenge. Det er ikke helt nok, at du har det rigtige produkt eller tjenesteydelse. Det kræver også hårdt arbejde, penge, gode forbindelse og de rigtige medarbejdere. Og så kræver det især, at din produktivitet er god. Men har du det, så undgår du måske, at dit eksportfremstød ender som halvdelen af alle eksportforsøg i Danmark: Som en éngangsforestilling. Hør lektor Allan Sørensen og professor Philipp Schröder, Institut for Økonomi, Aarhus BSS på Aarhus Universitet, fortælle, hvad der kendetegner danske virksomheder med  eksportsucces. Det gør de i denne udgave af Aarhus BSS Podcast, som er afløseren for podcastserien Det videnskabelige Kvarter.
15 minutes | Jun 23, 2021
Har du personlighed til at blive CEO?
Topchefer er ikke helt som dig og mig. Forskningen viser, at de adskiller sig på nogle vigtige parametre. Det fortæller lektor Tom Aabo i denne podcast, hvor han også kommer med råd til, hvordan ledere kan arbejde med deres svage sider. Eller hvordan folk med lederdrømme kan udvikle deres personlighed.
15 minutes | Apr 26, 2021
SMV’ers digitalisering – hvad er status og hvordan kommer vi videre?
En alt for lille del af de danske SMV’er er på digital omgangshøjde med omverdenen, og det er et problem, siger lektor Annabeth Aagaard i denne podcast. For det er netop de mange SMV’er, der er Danmarks vigtigste vækstlokomotiv.
16 minutes | Mar 26, 2021
Sådan bliver du digital m. Andrea Carugati
Digitalisering kræver ikke blot teknologi. Den digitale virksomhed skal også arbejde med vision, kultur og medarbejdernes viden, siger professor Andrea Carugati i denne podcast. Alt sammen for at sikre fokus på kunderejsen fremfor blot at sælge et produkt.
18 minutes | Mar 5, 2021
Ledelse fra hjemmekontoret - Et år med Corona
 Det handler om mere end robusthed og overlevelse for lederne, når organisationen rammes af drastiske forandringer. Det handler også om fortsat at leve op til målsætninger og at levere visioner og motivation. Men hvordan gør man det midt i en krise og på distancen? Det fortæller professor Lotte Bøgh Andersen og ph.d.-stipendiat Mette Winsløw om i denne podcast. 
16 minutes | Feb 26, 2021
Danskernes dans med virus - Et år med Corona
Vacciner giver håb, og håb får os til at holde ud, siger professor Michael Bang Petersen, som har fulgt danskernes dans med Corona gennem et år. Hør, hvordan danskerne har klaret dansen med virus, når det gælder livskvalitet, tillid, politik og konspirationsteorier. 
19 minutes | Feb 12, 2021
Pengene fosser ud af statskassen - Et år med Corona
Ganske vist fosser pengene ud af statskassen, men det er ikke så slemt endda, siger professor i økonomi Michael Svarer i denne podcast. Bliv opdateret på den økonomiske situation i Danmark efter et år med nedlukninger, hjælpepakker og genåbning. Og hør professor i økonomi Torben M. Andersen fortælle historien om tre Aarhus BSS-økonomer, der blev bedt om at rådgive Folketinget om en økonomisk situation, som ingen havde oplevet før.
15 minutes | Jan 21, 2021
Smart Home - en god forretning m. Børge Obel og Lone Kavin
Inden for hjemmets fire vægge bliver flere og flere ting mere og mere automatiserede og digitale. Men de danske virksomheder, der bygger, leverer til eller servicerer danske boligejere lever ikke op til den stigende efterspørgsel på Smart Home-løsninger. Professor Børge Obel og postdoc Lone Kavin giver i denne podcast ideer til, hvordan man som virksomhed i byggesektoren kan lave en god forretning på Smart Home.
16 minutes | Dec 18, 2020
Dette kompas viser vej til bedre jobtrivsel m. Jan Tønnesvang
Professor i psykologi Jan Tønnesvang giver i denne podcast et lynkursus i den såkaldte ’medarbejdervitaliserende samtale’ og det tilhørende ’vitaliseringskompas’.  Kompasset kan bruges af både ledere og medarbejdere til trivselssamtaler og MUS. Det bygger på psykologisk forskning og er relevant for alle. Man navigerer nemlig efter fire fundamentale menneskelige behov.
14 minutes | Oct 9, 2020
Ind i hovedet på en Trump-vælger m. Lasse Laustsen
I USA ser omkring halvdelen af vælgerne Donald Trump som den rette kandidat til at lede landet. Forklaringen på hans popularitet er kompleks, men i denne episode dykker vi ned i én delforklaring; nemlig den, at en dominerende alfahan som Trump er den type leder, som mange mennesker instinktivt søger, når de oplever konflikt. Det forklarer Lasse Laustsen, lektor i statskundskab ved Aarhus BSS, i denne podcast.Få mere forskningsbaseret viden om erhverv og samfund på Aarhus BSS' forskningsportal InSights
16 minutes | Aug 18, 2020
Diskrimination m. Kasper Lippert-Rasmussen
Det kan være nødvendigt at diskriminere for at komme diskrimination til livs, siger professor i statskundskab Kasper Lippert-Rasmussen i denne podcast om diskrimination. Få forklaringen i podcasten, hvor du også kan høre om, hvordan diskriminations-begrebet har udviklet sig, om aldersdiskrimination og om, hvornår positiv særbehandling giver mening.Du kan også høre om, hvad det er Kasper Lippert-Rasmussen og hans kolleger vil forske  nærmere i, når de åbner et nyt grundforskningscenter på Aarhus BSS om netop diskrimination.Få mere forskningsbaseret viden om erhverv og samfund på Aarhus BSS' forskningsportal InSights
15 minutes | Jul 3, 2020
Innovation m. Lars Frederiksen
Innovation bruges lidt i flæng og indimellem som et buzzword. Alle vil gerne være innovative, og ordet bruges om alt lige fra hundeopdragelse til ledelsesstil. Men hvad er innovation i forhold til virksomhedsledelse? Og hvordan kan man arbejde med innovation i nye dagsordner som for eksempel corona-krisen.I dette afsnit forklarer professor i innovation, iværksætteri og strategi Lars Frederiksen fra Institut for Virksomhedsledelse på Aarhus BSS om innovation, og hvordan man som virksomhed kan arbejde med innovation.
27 minutes | Apr 2, 2020
Corona-special#1 - Ledelse i en coronatid
Ledelseseksperterne Lotte Bøgh Andersen og Winni Johansen giver deres anbefalinger på, hvordan ledere i den offentlige og private sektor håndterer de udfordringer, de står over for i en tid, hvor mange medarbejdere er sendt hjem med eller uden arbejdsopgaver. Ledelse på distancen kræver især kommunikation, masser af kommunikation.Bemærk: Alle interview er foretaget på en telefonforbindelse, hvorfor lydkvalilteten ikke er den vanlige standard.Professor Lotte Bøgh Andersen er leder af Kronprins Frederiks Center for Offentlig Ledelse, Institut for Statskundskab. Winni Johansen er professor på Institut for Virksomhedsledelse. Begge er fra Aarhus BSS ved Aarhus Universitet.Få mere forskningsbaseret viden om erhverv og samfund på Aarhus BSS InSights
36 minutes | Apr 2, 2020
Corona-special#2 - Adfærd i en coronatid
Eksperter i henholdsvis politisk psykologi, forfatningsret, krisekommunikation og tillid analyserer og perspektiverer danskernes adfærd og myndighedernes håndtering af coronakrisen og giver deres bud på, hvad vi kan lære af krisen, og hvad vi tager med os, når den er overstået.Bemærk: Alle interview foregår på telefonforbindelser, hvorfor lydkvaliteten ikke er vanlig standard.Medvirkende: Professor Michael Bang Petersen, Institut for Statskundskab, professor Jørgen Albæk Jensen, Juridisk Institut, professor Winni Johansen, Institut for Virksomhedsledelse, og professor Gert Tinggaard Svendsen, Institut for Statskundskab.Alle medvirkende er fra Aarhus BSS ved Aarhus Universitet.Få mere forskningsbaseret viden om erhverv og samfund på Aarhus BSS InSights
36 minutes | Apr 2, 2020
Corona-special#3 - Økonomi i en coronatid
Topøkonomerne, professor Torben M. Andersen og professor Philipp Schröder, forklarer de økonomiske mekanismer i en krisetid og giver analyser og perspektiver på, hvilke konsekvenser corona-krisen kan få for dansk og international økonomi, handel og beskæftigelse.Bemærk: Alle interview foregår på telefonforbindelser, hvorfor lydkvaliteten ikke er den vanlige standard.Begge forskere er fra Institut for Økonomi på Aarhus BSS ved Aarhus Universitet.Få mere forskningsbaseret viden om erhverv og samfund på Aarhus BSS InSights
15 minutes | Oct 30, 2019
Gør service til en god forretning m. René Chester Goduscheit
Tænk hvis man som produktionsvirksomhed kunne gøre flytte sin serviceafdeling fra at være et nødvendigt onde til en ganske indbringende forretning. Og det kan man faktisk. Det hedder servitisering eller servitization på amerikansk.Hør i denne podcast professor René Chester Goduscheit, Institut for Forretningsudvikling og Teknologi på Aarhus BSS, forklare og fortælle, hvad servitization er, hvordan det kan anvendes i praksis, og hvad det kræver af en virksomhed at skifte fokus fra produktion og service som adskilte dele til en samlet forretningsmodel.Læs og lyt til mere forskningsbaseret viden om erhverv og samfund på Aarhus BSS InSights
15 minutes | Oct 2, 2019
Mangfoldighed på jobbet m. Anders Ryom Villadsen
En lang række love skal sørge for, at der ikke sker forskelsbehandling på det danske arbejdsmarked. Men det sker alligevel. Hør i denne podcast professor Anders Ryom Villadsen, Institut for Virksomhedsledelse på Aarhus BSS, fortælle hvordan flere kvinder i kommunal topledelse kan påvirke det økonomiske resultat positivt, og hvad der sker, når man sender to jobansøgninger afsted, hvor den eneste forskel er et typisk dansk navn og et typisk mellemøstligt navn.Læs og lyt til mere forskningsbaseret viden om erhverv og samfund på Aarhus BSS InSights
15 minutes | Jun 25, 2019
Socialt ansvar og verdensmål m. Anne Ellerup Nielsen
Med den voksende klimadebat og med udgangspunkt i FN’s 17 mål for en bæredygtig fremtid har CSR – Corporate Social Responsibility – fået ny vind i sejlene. Men CSR har også skiftet karaktér. I denne podcast fortæller professor i virksomhedskommunikation Anne Ellerup Nielsen, Institut for Virksomhedsledelse på Aarhus BSS, om hvordan virksomhederne kan bruge en CSR-strategi i forhold til FN’s verdensmål.Få forskningsbaseret viden om erhverv og samfund på Aarhus BSS Insights
15 minutes | Jun 19, 2019
Kina - muligheder og udfordringer m. Jakob Arnoldi og Troels Beltoft
Kina er paradoksernes land, hvor stram politisk styring går hånd i hånd med fri markedsøkonomi, og hvor der er kæmpe forskelle på regionerne. Derfor knækker mange vestlige virksomheder halsen i forsøget på at erobre det kinesiske marked. Hør i denne podcast professor Jakob Arnoldi, Institut for Virksomhedsledelse på Aarhus BSS, sammen med gæsteforelæser ved en række internationale universiteter Troels Beltoft sammen fortælle om muligheder og udfordringer ved at etablere virksomhed i Kina.
COMPANY
About us Careers Stitcher Blog Help
AFFILIATES
Partner Portal Advertisers Podswag Stitcher Originals
Privacy Policy Terms of Service Your Privacy Choices
© Stitcher 2023