stitcherLogoCreated with Sketch.
Get Premium Download App
Listen
Discover
Premium
Shows
Likes
Merch

Listen Now

Discover Premium Shows Likes

پرگار

300 Episodes

57 minutes | Jun 10, 2023
تمامیت ارضی یا یکپارچگی سرزمینی؟
در بحث‌های میان مخالفان جمهوری اسلامی تمامیت ارضی به محل مناقشه تبدیل شده. شاید به همین دلیل به تازگی صحبت از یکپارچگی سرزمینی به میان می‌آید. چرا تمامیت ارضی مسئله‌ساز شده و آیا یکپارچکی سرزمینی می‌تواند مسئله را حل کند؟ مهمان‌های برنامه: عبدالله مهتدی؛ رهبر حزب کومله‌ی کردستان ایران و عباس جوادی ؛ پژوهشگر تاریخ ایران.
58 minutes | Jun 3, 2023
شهروندخبرنگار
قدرت و میزان تاثیرگذاری آنچه که شهروندخبرنگار نامیده می‌شود در جریان جنبش زن زندگی آزادی بود که به نمایش گذاشته شد. شهروندخبرنگار چه فرصت‌هایی ایجاد می‌کند و چه خطراتی می‌آفریند؟ مهمانان این برنامه: رضا دقتی؛ عکاس‌خبرنگار و فرزاد صیفی‌کاران؛ روزنامه‌نگار.
59 minutes | May 27, 2023
ایرانی‌ها با سویه‌ی تراژیک دمخورترند؟
مردم دل و دماغ ندارند. این را حتما در ایران یا در مورد ایرانی‌ها کم نشنیده‌اید. آیا جانب تراژیک زندگی برای ایرانی‌ها جذابیت بیشتری دارد و منظر کمیک زیست انسانی غالبا فراموش می‌شود؟ مهمان‌های برنامه: محمود فرجامی؛ طنزپرداز و پویا قدوسی؛ استاد دانشگاه هستند
57 minutes | May 20, 2023
از جنبش اعتراضی ایران مراقبت شده؟
آیا از جنبش زن زندگی آزادی مراقبت شده؟ آنچه در آن امیدبخش بود حفظ شده؟ جوان‌هایی که در کف خیابان این جنبش را آغاز کردند از تحرکاتی که برای شکل‌دهی به آلترناتیو جمهوری اسلامی به ویژه در خارج صورت گرفته دلگرمی می‌گیرند؟ مهمان‌های برنامه: شهریار آهی و نازیلا گلستان هر دو فعال سیاسی.
57 minutes | May 13, 2023
چرخش در سیاست منطقه‌ای ایران؟
آیا ایران در منطقه سیاست جدیدی پیشه کرده؟ آنچه که بازوی بلند ایران از لبنان و سوریه تا افغانستان و آسیای میانه نامیده می‌شد‌ حال چگونه به کار گرفته می‌شود؟ مهمان‌های برنامه: حمیدرضا عزیزی؛ پژوهشگر روابط بین‌الملل و نجاح محمدعلی؛ تحلیل‌گر مسائل خاورمیانه.
54 minutes | May 6, 2023
علی‌ابن ابی‌طالب، بخش دوم
آیین‌های ایرانی در دوران ساسانی چقدر موثر بود در شکل دادن به جایگاه علی‌ابن‌ابی‌طالب به عنوان امام اول شیعیان و سپس به مثابه‌ی کالبدی که نور خدایی در آن تجلی یافته و در فرزندانش تداوم یافته؟ آیا شیعه‌ای که امام علی و فرزندانش در کانون قرار دارند را نمی‌توان اسلام ایرانی نامید؟ مهمان‌های این برنامه: حسن یوسفی اشکوری؛ پژوهشگر تاریخ اسلام، محمدالله صخره؛ محقق اصول فقه حنفی و محسن بنایی؛ پژوهشگر عصر آغازین اسلام.
54 minutes | Apr 22, 2023
علی‌ابن ابی‌طالب که بود؟ بخش اول
علی‌ابن ابی‌طالب که بود؟ حکمرانی او برای مسلمین که دچار چند دستگی شده بودند چه در پی داشت؟ چرا در تشیع جایگاهی والا یافت و در بعضی از آیین‌های ایرانی خصایص فوق انسانی به او نسبت داده شد؟ مهمان‌های این برنامه: حسن یوسفی اشکوری؛ پژوهشگر تاریخ اسلام، محمدالله صخره؛ محقق اصول فقه حنفی و محسن بنایی؛ پژوهشگر عصر آغازین اسلام.
56 minutes | Apr 15, 2023
ابن سینا چرا اهمیت دارد؟
ابن سینا دانشمندی بود که در پیوند دادن تفکر علمی و فلسفی در جهان اسلام با روشمندی فلاسفه‌ی یونانی نقش مهمی بازی کرد. چرا ابوعلی سینا را باید بهتر بشناسیم؟ مهمان‌های برنامه: داریوش محمدپور؛ پژوهشگر مطالعات اسلامی و کیارش آرامش؛ پژوهشگر اخلاق.
54 minutes | Apr 8, 2023
اسکندر مقدونی
اسکندر مقدونی ویرانگر تخت جمشید و برانداز آخرین شاه هخامنشی بود. با این حال چندین اسکندرنامه در مدح او نوشته شده است. چرا؟ اسکندر کبیر کیست و برای دوگانگی چهره ی او در فرهنگ و ادب فارسی چه توضیحی می توان یافت؟ این برنامه پیش از این یک بار پخش شده است.
57 minutes | Apr 1, 2023
سرمایه‌داری مستقل از حکومت در ایران داریم؟
در جریان جنبش زن زندگی آزادی شماری از کسب و کارها و صنایع در ایران توسط بخشی از اپوزیسیون متهم به همدستی با نظام اسلامی شدند، اتهامی که تعدادی از این کسب و کارها را دچار تلاطم کرد. با اینکه تلاطم از سر آن‌ها گذشت این سوال برجا ماند که کسب و کارهایی که بزرگ می‌شوند چه ارتباطی با نهادهای حکومتی دارند. در مورد ماهیت اقتصاد ایران و اینکه سرمایه‌داری ست یا نه نظرات متفاوت است اما در این مورد که تصمیم‌ها و مناسبات سیاسی تعیین‌کننده‌ی سمت و سوی اقتصاد ایران است کم‌تر اختلاف نظر وجود دارد.
52 minutes | Mar 25, 2023
ادبیات افغانستان از شوک درمی‌آید؟
شاید در حال حاضر صحبت از ادبیات افغانستان برای بسیاری از دوستداران آن در داخل و خارج کشور لوکس و حتی بیجا به نظر برسد. وقتی نه حق تحصیل برای زنان هست و نه نیازهای اولیه‌ی مردم فراهم است، وقتی میلیون‌ها نفر در سرما و گرسنگی به سر می‌برند غم ادبیات را خوردن مضمون خوبی برای یک داستان کافکایی است. اما مگر حسرت‌ها فراوان نیستند؟ حسرت ادبیات هم یکی از آن‌ها. این موضوع بحث این هفته‌ی پرگار است. از مهمان‌های این هفته می‌پرسیم آیا ادبیات افغانستان جان به در خواهد برد در شرایطی که بخش عمده‌ی آفرینندگان ادبی از کشور فرار کردند و آنانی که ماندند غم ادبیات احتمالا غم آخرشان است؟ آیا نسلی که در دو دهه‌ی اخیر شعر گفت و داستان نوشت می‌تواند به آفرینش ادبی ادامه دهد یا آن را کناری خواهد نهاد و با خاطره‌ی آن خواهد زیست؟
56 minutes | Mar 18, 2023
ساواک؛ بخش دوم
از ساواک چه می دانیم؟ ساواک تا چه در حد در ماموریت خود موفق بود؟ از ساواک در ماه ها و سالهای اول بعد از انقلاب چه باقی ماند؟ مهمان‌های برنامه: احمد فراستی از رهبران عملیاتی اداره ی سوم ساواک، عرفان قانعی فرد تاریخ نگار، سعید شاهسوندی و مصطفی مدنی هر دو زندانی سیاسی در پیش و پس از انقلاب. این برنامه پیش از این یک بار پخش شده است.
54 minutes | Mar 11, 2023
ساواک، بخش اول
ساواک، سازمان اطلاعات و امنیت کشور در ایران پیش از انقلاب، چگونه دستگاهی بود؟ در برخورد با مخالفان چه رفتاری داشت و تا چه حد در انجام وظیفه‌ای که به آن محول شده بود، کارآمد بود؟
62 minutes | Mar 4, 2023
در اپوزیسیون پادشاهی‌خواه چه می‌گذرد؟
جریان پادشاهی، بخشی از اپوزیسیون خارج از ایران از دیگر فعالان اپوزیسیون می‌خواهد بگویند جاوید شاه حال آنکه چهره‌ی مرکزی پادشاهی‌خواهان، شاهزاده رضا پهلوی، می‌گوید جمهوری‌خواهی را ترجیح می‌دهد. در اپوزیسیون خارج چه می‌گذرد؟ مهمان‌های برنامه: کاملیا انتخابی‌فرد؛ سردبیر ایندیپندنت فارسی و امیر ممبینی؛ فعال سیاسی.
58 minutes | Feb 25, 2023
روسیه، اوکراین و دمکراسی‌های اروپا
یک سال جنگ برای پوتین فقط جنگ روسیه با اوکراین نبوده بلکه جنگ با جبهه‌ای بوده که غرب می‌نامیم. چرا غرب نتوانسته پوتین را در اوکراین به عقب‌نشینی وادارد و چرا امید پوتین به اشغال اوکراین و سست کردن دمکراسی‌های غربی نتیجه نداده؟ مهمان‌های برنامه: عرفان نوربخش؛ دانش آموخته‌ی مطالعات روسیه و قیس قریشی؛ تحلیل‌گر روابط بین‌الملل
61 minutes | Feb 18, 2023
دین هدف جنبش اعتراضی یا نه؟
چه رابطه‌ای با دین و دینداری در جنبش زن زندگی آزادی دیده‌ایم؟ شعارها، رفتارها و آثار فرهنگی جوانان معترض در این مورد چه به ما می‌گوید؟ مهمان‌های برنامه: مریم فومنی؛ روزنامه‌نگار، کاوه عباسیان؛ پژوهشگر فیلم و رسانه و یاسر میردامادی؛ پژوهشگر فلسفه و دین.
53 minutes | Feb 11, 2023
برهان شر؛ بخش دوم
بخش دوم بحث برهان شر به موضوع جبر و اختیار اختصاص دارد. مهمانان برنامه: ابراهیم سلطانی و آرش نراقی. این برنامه پیش از این یک بار پخش شده است.
53 minutes | Feb 4, 2023
برهان شر؛ بخش اول
آیا دنیایی که در آن زندگی می کنیم شباهتی به دنیایی دارد که یک موجود قادر، عالم، و مهربان آفریده باشد؟ برهان شر در مورد خداوند به ما چه می گوید؟ مهمانان برنامه: ابراهیم سلطانی استاد علوم و فلسفه سياسي و آرش نراقی استاد فلسفه و دین‎. این برنامه پیش از این یک بار پخش شده است.
56 minutes | Jan 28, 2023
مسئله‌‌ی زنان و سرنوشت طالبان
آیا مسئله‌ی زنان است که سرنوشت طالبان را رقم خواهد زد، مسئله‌ای که طالب خود با منع تحصیل زنان و محدودیت کار برای آنان ایجاد کرده؟ مهمان‌های برنامه: فرشته عباسی؛ پژوهشگر حقوق بشر و علی حسینی؛ گزارشگر بی‌بی‌سی.
57 minutes | Jan 21, 2023
کارکرد ترس در سیاست
اعدام، بدن‌های خونین در خیابان و چشمانی که ساچمه ناکارشان کرده. کارکرد ترس در سیاست جاری ایران چیست؟ مهمان‌های برنامه: علیرضا بهتویی؛ جامعه‌شناس و سعید جعفری؛ روزنامه‌نگار.
COMPANY
About us Careers Stitcher Blog Help
AFFILIATES
Partner Portal Advertisers Podswag Stitcher Studios
Privacy Policy Terms of Service Your Privacy Choices
© Stitcher 2023