stitcherLogoCreated with Sketch.
Get Premium Download App
Listen
Discover
Premium
Shows
Likes
Merch

Listen Now

Discover Premium Shows Likes

Arbejderen

338 Episodes

18 minutes | Apr 1, 2023
Arbejderen i Frankrig: På frontlinjen af den europæiske klassekamp
Den 28. marts var Arbejderen på frontlinjen af den europæiske klassekamp i Frankrig, hvor landets fagforbund anfører brede dele af befolkningen imod regeringens pensionsreform, der, uden at være kommet til afstemning i parlamentet, hæver pensionsalderen til 64 år.
22 minutes | Mar 29, 2023
Opdatering fra klassekampen i Paris
Arbejderens udlandsredaktør er i Paris for at følge de protester, som er affødt af Macron-regeringens pensionslov, der hæver pensionsalderen fra 62 til 64 år. Alle fagforbund står sammen om protesterne, som også samler brede dele af ungdommen.
9 minutes | Mar 22, 2023
Udenrigsminister: Hensynet til dansk våbenindustri står over menneskeret
Dansk våbenindustri kan nu med lov i hånd genoptage eksporten af militært udstyr til De Forenede Arabiske Emirater og Saudi-Arabien, der begge står bag omfattende menneskeretskrænkelser i Yemen.
10 minutes | Mar 16, 2023
Bankkrise, diplomati og Trump-vand – Verden rundt på to minutter
Schweizisk banks aktier styrtdykker oven på en weekend, hvor tre banker er kollapset i USA, med Kina som mægler genetablerer Iran og Saudi-Arabien diplomatiske forbindelser, og præsidentkandidat Donald Trump deler "Trump-vand" ud i den amerikanske by East Palestine, hvor indbyggere ikke tør drikke af hanen som følge af en togulykke.
13 minutes | Mar 10, 2023
Baseaftale uden om NATO: USA vil tage suverænitet fra de nordiske lande
Ved at indføre baseaftaler uden om NATO kan de nordiske lande, inklusive Danmark, ende med at afgive suverænitet til USA. Det er allerede sket i Norge, hvor USA vil have mulighed for at snige atomvåben ind i landet uden at informere de norske myndigheder om det. Bitte Vatvedt, talsperson for norsk fredsnetværk, fortæller om faren ved de amerikanske baser og kampen imod dem.
13 minutes | Feb 27, 2023
Konference: Mogens Lykketoft og kinesisk viceminister uenige om Taiwan
Kinas ambassade og ngo'en CSCD inviterede den 20. februar til konference om "Kinas udvikling i et globalt perspektiv". Her var der gensidig forståelse for Kinas vigtige rolle for verdenssamfundet. Men på spørgsmålet om Taiwan var der uenighed mellem den kinesiske viceminister Guo Yezhou og Danmarks tidligere udenrigsminister Mogens Lykketoft.
7 minutes | Feb 14, 2023
Trods ny udvikling vil Københavns Politi stadig ikke udtale sig om sabotagen i Østersøen
Tysk statsadvokat fortæller, at der ikke er fundet beviser for, at Rusland stod bag sabotagen i Østersøen, mens prisvindende amerikansk journalist skriver, at det faktisk var USA og Norge, der udsatte Nord Stream for eksplosioner ved Bornholm. Københavns Politi, der har ansvaret for den danske efterforskning af sabotagen, vil ikke kommentere sagen, men henviser til pressemeddelelser med forældet information.
10 minutes | Feb 2, 2023
Cubas udenrigsminister: CELAC-topmødet var historisk for Latinamerika og Caribien
Det 7. CELAC-topmøde, der samlede stats- og regeringsledere fra 33 lande i Latinamerika og Caribien, var et historisk topmøde, understreger Cubas udenrigsminister. En omfattende og ambitiøs sluterklæring giver regionens fattige et løfte om fødevaresikkerhed for alle i 2025.
7 minutes | Jan 24, 2023
Nye magtforhold, massefyringer og krigstræthed – Verden rundt på to minutter
Franske styrker har fået én måned til at forlade Frankrigs tidligere koloni Burkina Faso, verdens techgiganter massefyrer ansatte under international økonomisk opbremsning, og størstedelen af indbyggerne i flere EU-lande ønsker en ende på krigen i Ukraine, om så det skulle betyde, at Ukraine opgiver territorium til Rusland.
11 minutes | Jan 16, 2023
På Taiwan agerede Anders Fogh talsmand for USA’s interesser – men på hvilken bekostning?
Nok er Anders Foghs rejse til Taiwan et udtryk for, at den tidligere statsminister savner opmærksomhed, vurderer professor Li Xing. Men set fra Kinas side er "Foghs besøg et ekko for USA's bestræbelser på at bruge Taiwan som et værktøj til at svække Kina" gennem en proxykrig, der vil føre til stor lidelse for alle parter, advarer professoren.
13 minutes | Jan 5, 2023
Forhandlere og forskere: De vanskeligste overenskomstforhandlinger i årtier
Industriens forhandlere har taget hul på OK23. De faglige topforhandlere blev mødt af kampklare fagforeningsmedlemmer fra mange forskellige fag og byer, da de mødte ind til forhandlingerne 4. januar. Medlemmerne er klar til kamp.
7 minutes | Dec 21, 2022
Topmøder, faglig kamp og krig – Verden rundt på to minutter
Britiske sygeplejersker fortsætter den faglige kamp, EU vedtager nye sanktioner mod Rusland, Kina afholder forretningstopmøde med latinamerikanske stater, og oliegigant stjæler markerne fra bønder i Republikken Congo.
13 minutes | Dec 14, 2022
Er atomkraft svaret på klimakrisen?
Debatten om atomkraft i Danmark er blusset op i kølvandet på energi- og klimakrisen. En gruppe forskere, der savner fakta i debatten, har udarbejdet en rapport om, hvordan vi bedst, billigst og mest realistisk kan sikre en grøn omstilling af vores samfund.
13 minutes | Dec 7, 2022
Nye ghettolister beviser, at ghettolovgivningen er overflødig
Indenrigs- og boligminister Christian Rabjerg Madsen præsenterede torsdag de såkaldte ghettolister. Listerne viste, hvordan boligområde efter boligområde er kommet af ghettolisterne uden at sælge eller nedrive en eneste bolig. Det viser, at ghettolovgivningen er overflødig, og at boligsocialt arbejde er vejen frem.
8 minutes | Nov 29, 2022
Det yderste højre i Israels kommende regering opfordrer til vold mod palæstinensere
Mens det yderste højre er ved at danne regering i Israel, bliver palæstinensiske børn dræbt af israelske besættelsesstyrker. Den kommende regering inkluderer partier, der vil sætte yderligere fart i annekteringen af Palæstina.
8 minutes | Nov 24, 2022
Klimarådet peger på store mangler i Danmarks globale klimastrategi
Klimarådet efterlyser i nyt notat klare målsætninger og planer fra regeringen for at reducere klimaaftrykket fra danskernes forbrug og internationale transport.
7 minutes | Nov 2, 2022
Politiet vil ikke oplyse, hvorfor planlagt fælles efterforskning af sabotage i Østersøen ikke er etableret
For Københavns Politi, der har ansvar for efterforskning af sabotagen mod gasrørledningerne i Østersøen, var det "intentionen at etablere et fælles internationalt efterforskningshold" med Sverige og Tyskland. Tysk tv-avis fortæller nu, at Danmark har trukket sig fra efterforskningsholdet, men det vil Københavns Politi ikke udtale sig om til Arbejderen.
11 minutes | Oct 28, 2022
Med VIP-bus, marcipanbrød og iPhone-covers vil Støjberg være den lille mands stemme mod eliten
Arbejderens udsendte har taget en dag ud af kalenderen for at følge i kølvandet på Inger Støjbergs kampagnebus, i et forsøg på at blive bare lidt klogere på hvad Danmarksdemokraterne egentlig vil.
17 minutes | Oct 26, 2022
Britisk fagforeningsmand: Brexit er ikke et højreorienteret projekt, men potentielt et arbejderklasseprojekt
Med brexit har regeringen i Storbritannien på godt og ondt fået mere magt til at handle end nogen britisk regering i 50 år. Hvem der har statsmagten i Storbritannien er nu vigtigere, end det har været i årtier. Hvad der gøres med denne magt er stadig et åbent spørgsmål og vil være et produkt af en indenlandsk klassekonflikt, fastslår Kevan Nelson, britisk fagforeningsmand.
10 minutes | Oct 19, 2022
Frankrig i Afrika: En elefant i en glasbutik
"Vi vil sige "nej" til imperialisme, vi vil sige "nej" til Frankrig i Afrika. Vi vil have vores frihed", understreger en demonstrant i Burkina Faso. I flere afrikanske lande vender folk sig imod deres tidligere franske koloniherre, hvis forsøg på at holde fast i sin indflydelsessfære i Afrika kun virker til at beskadige forholdet yderligere.
COMPANY
About us Careers Stitcher Blog Help
AFFILIATES
Partner Portal Advertisers Podswag Stitcher Studios
Privacy Policy Terms of Service Your Privacy Choices
© Stitcher 2023