Stitcher for Podcasts

Get the App Open App
Bummer! You're not a
Stitcher Premium subscriber yet.
Learn More
Start Free Trial
$4.99/Month after free trial
HELP

Show Info

Episode Info

Episode Info:

Uit onderzoek van het Sociaal en Cultureel Planbureau blijkt dat burgers de afgelopen maanden veel vertrouwen hebben gehad in de aanpak van de corona-crisis door regering en parlement.

Burgers maken zich ook nog geen grote zorgen over een tweede golf, hoe die er ook uit mag zien. Maar het is een momentopname, en de vraag is of het vertrouwen en de saamhorigheid straks ook nog aanwezig zijn. Veel hangt af van het vermogen om lessen te trekken uit de afgelopen maanden. Want hoe tevreden we ook zijn, er gingen dingen mis.

In de vijftiende en voorlopig laatste aflevering van deze reeks Wijsneuzen gaan we te rade bij drie vrouwen die eerder te gast waren: onderwijzeres Debbie Dussel, huisarts Marjolein van Mesdag en hoogleraar leiderschap Janka Stoker. Zij geven praktische adviezen voor een betere bestrijding van een eventuele nieuwe crisis, landelijk of plaatselijk.

Journalist Frits van Exter en politicoloog Menno Hurenkamp vragen zich ook af waar het vertrouwen van de burger op is gebaseerd en hoe houdbaar dat is. En: Hoe volgzaam moeten media zijn in een crisis?

 

 

 

Support the show: http://www.trouw.nl

See omnystudio.com/policies/listener for privacy information.

Read more »

Discover more stories like this.

Like Stitcher On Facebook

EMBED

Show Info

Episode Options

Listen Whenever

Similar Episodes

Related Episodes