Stitcher for Podcasts

Get the App Open App
Bummer! You're not a
Stitcher Premium subscriber yet.
Learn More
Start Free Trial
$4.99/Month after free trial
HELP

Show Info

Episode Info

Episode Info:

Nu we volgens RIVM en kabinet ‘uit de acute crisis’ zijn, kunnen vele maatregelen al per 1 juli worden versoepeld. De verwarring wordt er niet per se minder om, maar we doen ons best, in de anderhalvemetersamenleving.

Belangrijker is nu misschien de vraag hoe we ons voorbereiden op een mogelijke tweede besmettingsgolf. Berichten uit het buitenland maken duidelijk wat Hugo de Jonge, minister van Volksgezondheid, zei: ‘Wij kunnen wel klaar zijn met het virus, maar het virus is nog niet klaar met ons.’ Hij herinnerde eraan hoe Nederland na de watersnoodramp dijken bouwde om zich te beschermen. ‘Vandaag zijn wij samen die dijk die de tweede golf buiten de deur kan houden.’

Frits van Exter, voormalig hoofdredacteur van Trouw, en politicoloog Menno Hurenkamp vragen zich af of de dijk wel hoog genoeg is. Op die eerste golf bleek Nederland immers zo goed niet voorbereid. Wat ging mis en wat kunnen we ervan leren?

Het kabinet belooft een evaluatie, maar Menno vreest dat dat wat te vrijblijvend is. Volledige openheid van zaken is geboden om goed verantwoording af te leggen in belang van iedereen die door een nieuwe besmetting getroffen kan worden.

 

Support the show: http://www.trouw.nl

See omnystudio.com/policies/listener for privacy information.

Read more »

Discover more stories like this.

Like Stitcher On Facebook

EMBED

Show Info

Episode Options

Listen Whenever

Similar Episodes

Related Episodes