Stitcher for Podcasts

Get the App Open App
Bummer! You're not a
Stitcher Premium subscriber yet.
Learn More
Start Free Trial
$4.99/Month after free trial
HELP

Episode Info

Episode Info:

Hardlopen wordt maar al te vaak getypeerd als een individuele sport. Maar is dat het wel? In aflevering zes van LoopPraat duiken we in de wereld van social running. Te gast is Thomas Ettes. Zelf is hij een fanatieke loper, maar bovenal ‘lid’ van de Amsterdamse running crew de Running Junkies.

De Running Junkies begonnen acht jaar geleden als een kleinschalig initiatief en ze zijn inmiddels uitgegroeid tot een crew van formaat met een dependance in Den Bosch. Elke dinsdag en donderdag komen ze bij elkaar om te lopen, maar daar stoppen de activiteiten niet. Tijdens de marathons van Amsterdam en Rotterdam ontkom je niet aan hun ‘cheering zone’. Ook organiseren ze gedurende het jaar loopevenementen die net even wat anders zijn dan je gewend bent; zoals de Brouwerijrun en de Beer Mile. Hoe je met bier in de benen toch kan blijven lopen: daar heeft Thomas wel een strategie voor… Je hoort het in deze aflevering van LoopPraat.

Meer weten over de Running Junkies? Check ze op Facebook en Instagram. En als je dan toch op IG bent, volg dan ook direct Thomas Ettes en LoopPraat.

In LoopPraat-aflevering zes praatten we onder meer over:

  • Tjins: misschien wel de beste Surinaamse broodjeszaak van Amsterdam, maar zeer ook het afspreekpunt voor de dinsdagavondtraining van de Running Junkies.
  • Brouwerijrun: een van de events van de Junkies, meer info hier en de foto’s bekijk je hier.
  • Beer Mile: vier rondjes op de atletiekbaan en voor elk rondje moet je een biertje wegtikken. Op 18 augustus organiseren de Running Junkies er eentje.

Abonneer je op LoopPraat via:

Read more »

Discover more stories like this.

Like Stitcher On Facebook

EMBED

Episode Options

Listen Whenever

Similar Episodes

Related Episodes