Stitcher for Podcasts

Get the App Open App
Bummer! You're not a
Stitcher Premium subscriber yet.
Learn More
Start Free Trial
$4.99/Month after free trial
HELP

Show Info

Episode Info

Episode Info:

Corona is nog niet verslagen, maar de bioscopen stromen weer (half)vol voor actiefilm Tenet, een raadselachtige tijdreis-actiethriller uit de koker van Inception-regisseur Christopher Nolan. Geheim agent "The Protagonist" trekt ten strijde tegen een tijdterrorist bewapend met technologie uit de toekomst, waarmee hij de klok terug lijkt te kunnen draaien. The Protagonist heeft als strijdmotto een oude Latijnse spreuk, die zowel in de ruïnes van Pompeïï als in het geheime dagboek van Christopher Nolan te vinden is: TENET.

Verwachtingen voor deze ingewikkelde actiefilm vol implosies en achterstevoren rijdende auto's waren gigantisch hoog. De filmindustrie, diep in het dal der covid, veegt zich het zweet van het voorhoofd kijkend naar de omzet: is dit de diepgelaagde kaskraker die hen van de ondergang gaat redden, en de mondkapjes-massa's opnieuw naar hun pluche rode klapstoelen brengt?

Om die vraag te beantwoorden ploffen Laurens, Mina en Flora neer op de krukjes van het oeroude Filmtheater de Uitkijk in hartje Amsterdam, waar een sociaal gedistantieerd publiek in spanning klaar zit voor scherpe analyse, harde kritiek en een onverwacht rake vergelijking met Totally Spies.

Read more »

Discover more stories like this.

Like Stitcher On Facebook

EMBED

Show Info

Episode Options

Listen Whenever

Similar Episodes

Related Episodes