Stitcher for Podcasts

Get the App Open App
Bummer! You're not a
Stitcher Premium subscriber yet.
Learn More
Start Free Trial
$4.99/Month after free trial
HELP

Show Info

Episode Info

Episode Info:

In de tweede aflevering van ons seizoen over AI worden Vivianne en Folkert uitgenodigd in het Centrum voor biometrie van de Nederlandse Politie in Zoetermeer. Hier wordt CATCH ontwikkeld, een gelaatsherkennningssysteem om de identiteit van een verdachte te kunnen bepalen. Vivianne spreekt met John Riemen, hij is leidend specialist op het gebied van biometrie. Ze vraagt zich af hoe het systeem precies werkt. Doet CATCH geen inbreuk op de privacy van burgers en waarom is er een alternatief voor de vingerafdruk nodig?

Hoe optimistisch John Riemen vertelt over CATCH, denkt Lotte Houwing van digitale burgerrechtenbeweging Bits of Freedom het tegenovergestelde over deze manier van identificeren. Volgens haar zijn gezichten een persoonlijk goed waar secuur mee om moet worden gegaan. Bits of Freedom twijfelt aan de wijze waarop de gegevens worden opgeslagen en maakt zich zorgen over waar die gegevens in de toekomst voor gebruikt kunnen worden.

Een paar handige links:

Whitepaper AI - Alles over AI, toepassingen, types en de definities uit deze podcast

De site van Bits of Freedom.

Catch in NRC Handelsblad: Politiesoftware scant gezichten van verdachten

Cases is een productie van Deloitte en Dag en Nacht Media. De show wordt gepresenteerd door Vivianne Bendermacher. De productie wordt gedaan door Folkert Coehoorn en Tim de Gier.

Read more »

Discover more stories like this.

Like Stitcher On Facebook

EMBED

Show Info

Episode Options

Listen Whenever

Similar Episodes

Related Episodes