Stitcher for Podcasts

Get the App Open App
Bummer! You're not a
Stitcher Premium subscriber yet.
Learn More
Start Free Trial
$4.99/Month after free trial
HELP

Show Info

Episode Info

Episode Info:

Hi, leuk dat je (weer) luistert naar een nieuwe self love talk. In deze podcast ga ik in gesprek met Patricia Dijkema. Patricia is fertility expert en daarnaast ook expert op menstruatie en hormoongebied. Ook heeft Patricia ervoor gezorgd dat de Daysy (vruchtbaarheidsmeter) sinds 2016 in Nederland verkrijgbaar is. In deze podcast gaan wij in gesprek over het gebruik van anticonceptie en welke negatieve bijwerkingen dit (op lange termijn) kan hebben, hier wordt namelijk steeds meer belangrijk onderzoek naar gedaan. Daarnaast verteld Patricia waarom er nog steeds een taboe heerst op het bespreekbaar maken van menstruatieklachten, terwijl uit onderzoek blijkt dat minstens 1/3 van alle vrouwen in Nederland hier maandelijks last van heeft. Welke klachten komen veel voor en wat kan je hier zelf aan doen? Aan het einde van de self love talk hebben we het over het gebruik van de Daysy, hoe betrouwbaar deze methode is en vertel ik zelf waarom ik besloot te stoppen met het slikken van anticonceptie. 

Min 5:00: Introductie Patricia Dijkema - hoe begon haar onderzoek naar het negatieve effect van het gebruik van anticonceptie.
Min 13:00: In gesprek over de anticonceptie en de mogelijke bijwerkingen.
Min 22:00: Eigen ervaring met klachten rondom het gebruik van anticonceptie (Mirena spiraal)
Min 23:30: Menstruatieklachten en waarom het nog steeds een taboe is dit bespreekbaar te maken.
Min 34:00: Meer over de Daysy, het gebruik en de betrouwbaarheid hiervan. 

Reserveer mijn boek 'Self Love Talk' nu: via Bol.com 

Luister ook:
Mijn ervaring met de Daysy (na inmiddels 9 maanden gestopt te zijn met de anticonceptie) via de Hormones for Health podcast

Volg Patricia Dijkema via Instagram @daysynl en volg mijn via @healthywanderlust.nl en via mijn website www.HealthyWanderlust.nl | Stuur ons zeker nog een berichtje als je dat leuk vindt! 

Read more »

Discover more stories like this.

Like Stitcher On Facebook

EMBED

Show Info

Episode Options

Listen Whenever

Similar Episodes

Related Episodes